Muldvarpegift fik lukket skadestue i Kolding i flere timer

Borgere, der har været på skadestuen i Kolding mellem 18 og 19 skal være opmærksom på symptomer.

En patient tog muldvarpegift med ind på skadestuen på Kolding Sygehus. (© Kolding Sygehus)

Skadestuen på Kolding Sygehus lukkede i aften flere timer på grund af muldvarpegift, oplyser kommunikationschef Cathrin Tromborg.

Borgere, der har været på den fælles akutmodtagelse på sygehuset i tidsrummet mellem klokken 18 og 19 opfordres til at være opmærksomme på symptomer som åndenød, kvalme, svimmelhed og opkast.

- Det er området omkring vores skadestue og fælles akutmodtagelse, der har været lukket ned, siger hun.

- Det har det, fordi der er en patient, der har henvendt sig, fordi vedkommende har været i forbindelse med noget muldvarpegift og har fået det dårligt, siger Cathrin Tromborg.

Problemet opstod ved, at patienten tog muldvarpegiften med ind på skadestuen.

Gift kan smitte via luft eller vand

- I god tro og bedste mening havde vedkommende taget den her beholder med muldvarpegift med ind på sygehuset. Og det viser sig så, at det kan smitte luftbårent, hvis det er i kontakt med vand eller andre elementer.

- Derfor har man valgt at lukke af og for en sikkerhedsskyld advare folk, som har været inde på sygehuset i det her område i tidsrummet mellem klokken 18 og 19, siger Cathrin Tromborg.

Hun kan ikke oplyse om, hvor farlig giften er. Men hvis man er i tvivl om, hvorvidt man er påvirket af giften, skal man henvende sig, lyder det i opfordringen.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter