Mulig aftale skal stoppe skyderier i bandekonflikt

Københavns Politi siger, at man ikke kender til aftalen om at lægge våbnene i en måned.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har banderne Loyal To Familia, der holder til på Indre Nørrebro, og Brothas fra ydre Nørrebro nemlig aftalt at lægge våbnene fra sig i en måned. (Foto: © Scanpix danmark stf, Scanpix)

Der kan være udsigt til en pause fra den række af skudepisoder, der har sat Københavns befolkning og politiet på prøve de seneste måneder.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har banderne Loyal To Familia, der holder til på Indre Nørrebro, og Brothas fra ydre Nørrebro nemlig aftalt at lægge våbnene fra sig i en måned.

En aftale, der er kommet i hus efter forældregrupper fra begge sider ifølge DR Nyheders oplysninger har mødtes for at finde frem til en aftale – blandt andet fordi de har haft det ønske af hensyn beboerne i de to Nørrebro-bydele.

Hos Københavns Politi har vagtchefen ikke nogle kommentarer til oplysningerne.

I eftermiddag var mange beboere samlet på Blågårdsplads for at markere deres modstand mod bandekrigen. Her fortalte en af repræsentanterne fra en af de lokale forældregrupper sig også:

- Vi har talt med de forskellige grupper. Det har vist sig, at der er noget fornuft. De er gået med til en våbenhvile, der varer en hel måned.

Det fremgår af en video på Facebook fra arrangementet.

Begge grupper skulle have accepteret aftalen.

Borgergruppe: Bander er stressede

Terje Bech, talsperson for borgerinitiativet 'Vi tager gaderne tilbage", hilser våbenhvilen velkommen.

- Våbenhvilen er en god ting, for banderne er blevet spundet ind i en permanent stresstilstand.

- Nu kan de forhåbentligt træde nogle skridt tilbage og selv se, hvor sindssygt det hele er. Men vi har stadig en latent usikker situation her på Nørrebro, og en måned, hvor de ikke skyder på hinanden, løser ikke problemet, siger Terje Bech.

Tre skuddrab på to uger

Denne uge blev en 22-årig mand skuddræbt ved Mjølnerparken på ydre Nørrebro som et led i den verserende konflikt mellem de to bandegrupperinger. En anden mand blev ramt af strejfeskud i samme episode.

Den 22-årige havde ikke relation til nogen af banderne, men var vokset op og boede i Mjølnerparken.

I sidste uge mistede to andre personer med relationer til de to bander livet i skudepisoder.

I alt har der været 42 skudepisoder i den verserende bandekonflikt i Københavnsområdet siden 12. juni i år.

25 personer er blevet ramt, og tre personer har mistet livet.