Mulig svindelsag i styrelse: Medarbejder fik renoveret huset for skattekroner

En tidligere medarbejder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er tiltalt for bestikkelse for millionbeløb.

(Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En tidligere medarbejder fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fik i 2016 renoveret sit hus for mere end 1,7 millioner kroner, som han helt eller delvist fik betalt af sin egen styrelse og hermed skatteborgerne.

Det påstår anklagemyndigheden i sagen om mulig svindel i styrelsen, hvor anklagemyndigheden i dag har rejst tiltale mod fem personer for blandt bestikkelse - herunder to tidligere civilt ansatte i styrelsen.

Det viser en aktindsigt i anklageskriftet.

Svindlen skete ifølge anklageskriftet i et samarbejde med en nu tidligere ansat i Danmarks største installationsvirksomhed Kemp & Lauritzen. Den nu tidligere medarbejder - der havde en chefstilling i virksomheden - er også tiltalt.

Han sørgede for, at regningen for millionbyggeriet blev betalt af Kemp & Lauritzen, der helt eller delvist viderefakturerede beløbene til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

I sagens anklageskrift er der noteret flere end 100 ordrer over et halvt år på beløb for alt mellem 130 kroner og helt op til mere end en kvart million kroner.

Svindlen er foregået over et halvt år, mener anklagemyndigheden.

Tømrer- og murermester også tiltalt

To leverandører - henholdsvis en tømrer- og en murermester - leverede adskillige af ydelserne, og det er anklagemyndighedens formodning, at de også kendte til, at det var ulovligt.

Hermed er de også blevet tiltalt i sagen.

En anden tidligere medarbejder fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er også tiltalt i den omfattende sag, der omhandler i alt flere end 450 forhold.

Han skulle uberettiget have modtaget smedejernslåger og bøgehækplanter for mere end 35.000 kroner.

Facebook
Twitter