Tema Momsrytterne

Mulige momssvindlere opbevarede pølser ved for høj temperatur

Et sted mellem 50 og 70 paller med fødevarer er blevet fundet på en af de adresser, som politiet i dag har ransaget.

Under en ransagning af en virksomhed i Rødovre, der mistænkes for at spille en rolle i sag om moms- og skyldnersvindel med fødevarer for 30 millioner kroner, stødte politiet på en større mængde fødevarer.

Fødevarerne er nu blevet gennemgået af Fødevarestyrelsens rejsehold, som blandt andet har kunnet konstatere, at ikke alle produkterne er blevet opbevaret ordentligt.

Momsrytterne

DR sætter fokus på organiseret og økonomisk kriminalitet – og ser nærmere på nogle af de netværk, der har rod i Danmark og tråde til hele verden. Følg med her på dr.dk hvor vi følger momsrytterne – og dem, der prøver at stoppe svindlen.

Gå til tema

- Der har været nogle pølser herude, og problemet er, at der ikke er noget køl i rummet, så de står ved alt for høj temperatur, forklarer efterforsker Søren Kristensen.

- Virksomheden vil derfor få en bøde i størrelsesordenen af 10.000 kroner.

Fødevarestyrelsen har desuden fundet en del andre typer fødevarer, som virksomheden ikke har kunnet forklare, hvor stammer fra.

De er derfor blevet beslaglagt, men vil blive frigivet, hvis virksomheden kan indsende fakturaerne for dem.

- Vi har ikke talt dem op endnu, men der er et sted mellem 50 og 70 paller herude med blandede fødevarer, siger Søren Kristensen.

Skat er også blevet kaldt til adressen, da der er blevet fundet en del fødevarer med afgift på.

Ransagningen på de tre sjællandske adresser – samt en enkelt i Skåne – er sket som led i politiets efterforskning af en sag om grov moms- og skyldnersvig med fødevarer for cirka 30 millioner kroner.

gif

Artiklen er rettet d. 22/1 kl. 17.20: Da retten d. 21/1 har nedlagt navneforbud i denne sag har DR fjernet illustrationen til artiklen, der kunne identificere en eller flere af de anholdte.