Muligt internationalt narko-netværk: Politiet har anholdt 31 personer

De sigtes for at have smuglet, og solgt våben og 1.650 kilo narkotika i Danmark.

Politiet har i dag slået til mod et muligt internationalt narkonetværk - blandt andet her på Rantzausgade i København. Syv andre lande har også anholdt personer fra det mulige narkonetværk. (Foto: DR Nyheder)

Meget store mængder af heroin og kokain er ifølge politiet blev sendt til Danmark og videresolgt.

Derfor har Særlig Efterforskning Øst i dag slået til mod en række personer - heraf flere udenlandske statsborgere - som man mener har stået for våben- og narkotikasalg i et organiseret, kriminelt netværk med rødder i Albanien.

- Det er en stor sag, der har tråde ud bredt i Europa. Vi har gennem længere tid, sammen med vores europæiske kolleger i Europol efterforsket netværket, som vi mistænker for omfattende og organiseret smugling af kokain, heroin og våben, siger leder af Særlig Efterforskning Øst, politiinspektør Torben Svarrer.

31 personer er anholdt en række steder på Sjælland og over 40 lokaliteter er blevet ransaget.

De anholdte vil blive sigtet for at have indsmuglet og solgt over 1.650 kilo heroin og kokain i Danmark, oplyser Københavns Politi.

Politiet har samarbejdet med Europol samt politistyrker i syv andre lande om aktionen. Alle lande har slået til simultant her til formiddag for at optrevle det mulige våben- og narkotikanetværk.

Derfor er der også tale om en stor sag ifølge Torben Svarrer:

- Derfor er det selvfølgelig yderst tilfredsstillende, at dagens aktion er gennemført med succes og i dag har resulteret i indtil videre 31 anholdelser alene her i landet, siger politiinspektøren.

Adresser i København ransaget

I forbindelse med anholdelserne, har politiet også ransaget en række adresser i og omkring København. Blandt andet vekselbureauer, klublokaler og møntvaskerier.

På en af adresserne ved et møntvaskeri, havde politiet også narkohunde med ude. Det fortæller DR Nyheders reporter, der var på stedet.

- Jeg har talt omkring 10 til 15 betjente her på stedet. Både betjente i civil, men også hundepatruljer med narkohunde, der har ransaget lokaler her i bygningen, siger reporter Kirstine Biltoft.

Politiet ransagede onsdag en række adresser i København i forbindelse med efterforskningen af et internationalt narkotikanetværk. Billedet her er fra Rantzausgade i København. (© dr)

Balkanruten populær hos smuglerne

Ifølge en rapport fra 2017 fra Det Europæiske Center for Narkotika og Narkotikamisbrug, kommer heroin til Europa via fire hovedsmuglerruter.

En af de vigtigste ruter beskriver rapporten som "Balkanruten", der går fra Iran og Afghanistan gennem Tyrkiet mod Balkanlandene og senere til Central-, Syd- og Vesteuropa.

Også kokain kommer i stigende grad ind i landet via denne rute, lyder det i rapporten. Særligt Albanien har i EU været nævnt som problematisk i den sammenhæng.

- Narkokriminalitet er et alvorligt problem i Albanien. Landet er både arnested for dyrkelsen af cannabis og også et transitland for kokain og heroin, skrev Det Europæiske Råd i november 2017.

Derfor har de europæiske lande længe samarbejdet om at komme narkosmuglingen via Balkanruterne til livs.

Flere af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret torsdag, meddeler Københavns Politi.

Artiklen er opdateret med tweet fra Københavns Politi samt flere detaljer fra pressemeddelelsen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter