Muligt skybrud kan ændre kronprinsparrets karettur

Vejret kan spænde ben for kronprinsparrets plan om at køre gennem København i åben karet.

Et muligt skybrud kan betyde, at kronprinsparret skal køre i lukket karet.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal i aften køre i karet fra Amalienborg til Christiansborg, hvor kronprinsens 50 års fødselsdag skal fejres ved et gallataffel.

Ifølge staldmester i de kongelige stalde, Niels Randløv, så bliver turen gennemført.

Men risikoen for et kraftigt skybrud med torden kan ændre aftenens planer. Hvis regnen siler ned, så er der sandsynlighed for, at man vælger den lukkede karet - guldbryllupskareten - i stedet for den planlagte åbne karet - barouch.

Der vil blive taget endelig stilling umiddelbart inden afgang, oplyser staldmesteren.

Meget tyder på, at staldmesteren må vælge den lukkede karet. Ifølge DMI, så tyder de seneste prognoser nemlig på, at et skybrud rammer København omkring klokken 19.30, hvor kronprinsparret skal afsted.

- Prognoserne tyder på, at det kan begynde mellem klokken 19-20 og varer indtil klokken 21-22. Og der er tale om skybrud og kraftig torden, siger Lisette Grenbom, der er energimeteorolog ved DMI.

Hun understreger, at det voldsomme vejr kan komme meget pludseligt, men der er også en chance for, at det ikke udvikler sig så voldsomt, som prognoserne siger.

Uvejret ser ud til at kunne ramme hele Hovedstadsområdet fra Køge Bugt til Hørsholm nord for København.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kørte gennem København i åben karet - barouche - efter deres bryllup i 2004. Vognen bruges når det er godt vejr og i forbindelse. med særlige mærkedage i Kongehuset og ved officielle besøg. (Foto: Rune Feldt © Scanpix)
Facebook
Twitter