Muslim til homoseksuelle Abdel: Du er en skændsel for islam

Journalist Abdel Aziz Mahmoud bør ikke blande homoseksualitet sammen med islam, mener muslim.

- Mener du, at jeg skal kastes ned fra en højde og stenes på vej ned?

I andet afsnit af DR2-programmet ”Helvedes homo – en muslim springer ud”, ser vi journalist Abdel Aziz Mahmoud møde muslimen Ali Sheikh.

På Facebook har han på en side for muslimer i Danmark skrevet, at Abdel er skændsel for islam, fordi han er muslim og homoseksuel.

Og at han ifølge Allah bør stenes for det.

Allah beordrede for hans slags, at de skal kastes ud fra en højde og stenes, imens de er på vej ned, skrev Ali på Facebook.

- Mener du også det, spørger Abdel Aziz Mahmoud nu, hvor han sidder ansigt til ansigt med Abdel og ikke gemt bag en computerskærm.

- Ja. Dybt seriøst. Ikke i Danmark. I Danmark har vi vores egne love. Din homoseksualitet skal tages inden for de rammer, der er i Danmark.

- Derfor skal du kunne være bøsse i fred, hvis du har lyst til det, men du skal bare ikke forene det med islam, siger han.

Men den forklaring godtager Abdel ikke.

- Du synes jo ikke, jeg skal have lyst til at være homoseksuel. Du synes jo, at jeg skal dø. Er det ikke ekstremistisk at kaste folk ud fra højder og stene dem?, spørger Abdel.

- Det er måske en tand for next level, men ellers. I Danmark kunne jeg ikke finde på at skubbe dig ud og stene dig, siger Ali.

- Men du synes, det skulle ske for mig?, spørger Abdel.

- Til en vis grad, ja.

- En skændsel at få andre muslimer til at springe ud

I programmet skildrer den 35-årige journalist og tv-vært sin omgangskreds reaktioner på, at han er muslim og homoseksuel. Og han spørger imamer og konservative muslimer ind til deres syn på homoseksualitet.

Og for den studerende Ali er der altså ingen tvivl: Homoseksualitet og islam er ikke foreneligt.

Når Abdel så samtidig opfordrer andre muslimske homoseksuelle til at fortælle om deres seksualitet, så er det endnu værre.

- Det rager ikke mig, om du er homoseksuel. Det rager ikke mig, om alle personer i verden er homoseksuelle. Jeg kunne ikke være mere ligeglad, siger han og fortsætter:

- Men jeg har en holdning til, at du prøver at islamisere din homoseksualitet og pakke det ind for at få det til at virke legitimt.

Abdel forklarer, hvordan han hele sit liv inderst inde har vidst, at han var homoseksuel, og at han både har prøvet at bede og håbe det væk. Derfor opfordrer han nu andre, som oplever det samme som ham, til at få det sagt.

- Det betyder ikke, at jeg vil ændre islam. Jeg siger bare: Få det sagt. Du er ikke alene. Jeg har også kæmpet for det her.

Og med det prøver Abdel at udbrede homoseksualitet inden for islam, mener Ali. Derfor er han en skændsel.

- Man får jo lidt ondt af jer

Abdel spørger i slutningen af interviewet, om Ali har fået noget ud af at mødes med ham.

Meget begrænset, lyder svaret.

- Man får jo lidt ondt af jer på en måde. Det er lidt synd. Ikke fordi jeg kan sætte mig i dit sted, men der er en følelse af medlidenhed.

- Jeg kan relatere til dig, fordi du stadig er et menneske. Du har stadigvæk din menneskelighed. Du har bare en forvrænget lyststyrelse, for at sige det pænt, siger Ali.

Men mødet med Ali har ikke været helt forgæves, mener Abdel, som til slut i programmet siger, at han kan mærke en form for sympati hos Ali.

- Måske er det sådan her, vi skal flytte forståelsen for homoseksuelle inden for islam. At vi skal tale om det. For Ali kan pludselig se det menneskelige i mig. Jeg er ikke udelukkende en homo, en skændsel, der skal stenes.

- Jeg kan ikke lade være med at håbe på, at der bliver plads til homoer inden for konservativ islam inden for en overskuelig fremtid, siger Abdel.

Helvedes homo – en muslim springer ud” vises i dag den 16. april klokken 22 på DR2.