Tema Hadprædikanter

Muslimer for fred: Positive overfor imam-forslag, men ønsker mere dialog

Der skal gøres op med hadprædikanter, men der er brug for inddragelse af det muslimske trossamfund, lyder opfordringen.

Talsmand Imad Malik fra Ahmadiyya Menighed i Hvidovre håber på at blive inviteret til dialog på Christiansborg.

Det er positivt, at man på Christiansborg nu har taget initiativ til at takle de radikale muslimske kræfter i landet, siger talsmand for Ahmadiyya Menighed i Hvidovre.

Foreningen, der også er kendt som Muslimer for fred, vil dog gerne se flere detaljer og håber på en invitation til forhandlingsbordet.

- Vi synes, det er vigtigt, at man i debatten også fokuserer på de gode eksempler, og at de også inddrages i dialogen. Vi står gerne til rådighed. Hvis regeringen eller andre vil i dialog med os, kommer vi gerne og bidrager med vores model, siger talsmand Imad Malik, der tilføjer, at ændringer i lovgivningen ikke skal forhastes.

Et af forslagene fra dagens møde mellem partilederne er en liste over hadprædikanter, der skal nægtes indrejse i Danmark.

- Det er et fint forslag, og det er vigtigt, at Danmark overvejer, hvem der lukkes ind. Hvis man beviseligt har prædiket had og har til hensigt at gøre det samme i Danmark, er det en god idé med en liste, siger Imad Malik.

Et andet forslag, der blev bragt op på mødet mellem partilederne, går på at kriminalisere ytringer, der undergraver dansk lovgivning. Hos Muslimer for fred vil man gerne se flere detaljer i netop den del.

- Ser man bort fra imamer og moskéer kan det også være, hvis nogen fra en anden politisk front har andre ønsker i forhold til lovgivningen. Det skal ikke være startskuddet til at indskrænke folks frihed og rettighed til at ytre siger, Imad Malik.

Opdateret: Se interviewet med talsmanden for Muslimer for Fred i videoen herunder.