Muslimer indtager katolske skoler

Især de katolske skoler i København oplever en stor søgning fra muslimske elever. Koncentrationen af muslimske elever er størst på Skt. Ansgar Skole, hvor 63 ud af 277 elever er muslimske.

Morgensang, krybbespil og kristendomsundervisning er en del af hverdagen for de godt 100 muslimske børn, der er tilmeldt private katolske skoler. Det skriver Jyllands-Posten.

Det er især de katolske skoler i København og Århus, der oplever stor søgning fra muslimske elever, mens andre af landets i alt 21 katolske skoler kun har få muslimske elever, siger Georg Høhling, formand for foreningen af katolske skoler i Danmark.

- Vores indtryk er, at forældrene tiltrækkes af, at der er plads til religion og forskelligheder på katolske skoler, hvor der ofte er elever fra mange forskellige lande, siger han.

De muslimske elever bliver som hovedregel ikke fritaget fra de kirkelige og religiøse traditioner på de katolske skoler. De skal altså deltage i alt fra gudstjeneste til tegnetimer, hvor alle skal tegne Jesus på korset.

Koncentrationen af muslimske elever er størst på Skt. Ansgar Skole i København, hvor 63 ud af 277 elever er muslimske. På katolske skoler kan alle uanset religion søge om optagelse.