Muslimer udvandrede fra PET-konference

Muslimske deltagere er udvandret fra en PET-konference om terrorisme og kommunikation. Årsagen var en udtalelse fra DF's Søren Espersen om, at islam er verdens problem.

PET's konference om Terrorisme og kommunikation afholdes i dag og i morgen i Eigtveds Pakhus ved Udenrigsministeriet i København. (© DR)

Flere muslimske deltagere valgte i dag at udvandre fra en konference, som Politiets Efterretningstjeneste, PET, afholder om "Terrorisme og kommunikation" i Eigtveds Pakhus ved Udenrigsministeriet i København.

De muslimske deltagere - heriblandt en imam - valgte at udvandre, da Søren Espersen fra Dansk Folkeparti rejste sig og sagde, at verdens problem er islam.

Søren Espersens udtalelse kom, efter at efterretningschef Jakob Scharf ved konferencens start havde slået fast, at det var PET's vurdering at ved at sætte lighedstegn mellem islam og terrorisme, så gik man netop Al-Qaeda ærinde.

Ren provokation

Det er nemlig terrororganisationens argument, at islam er under angreb, og det derfor er legitimt for muslimer at gøre brug af terror, sagde Jakob Scharf.

- Udtalelsen er en ren provokation af Søren Espersen, siger Fathi Il-Abed, rådgiver i Udenrigsministeriets public diplomacy og SF's EU-kandidat, til Ritzau.

Egyptisk viceudenrigsminister

Blandt talerne i konferencen er Egyptens viceudenrigsminister for terrorbekæmpelse dr. Ashraf Mohsen, der er med til at udarbejde en ny egyptisk antiterrorlov. Fra USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed deltager Irfan A. Saeed, der er seniorrådgiver.

Blandt de danske er deltagere er tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, chefen for PET's afdeling for forebyggende sikkerhed, Anja Dahlgaard-Nielsen, og terrorekspert Lars Erslev Andersen.

Facebook
Twitter