Muslimer vil have tegning-sag for Højesteret

Selv om både byret og landsret har frikendt Jyllands-Posten, så har syv muslimske foreninger ikke opgivet at få den tidligere chefredaktør og kulturredaktør dømt for æreskrænkelse for Muhammed-tegningerne. De vil i Højesteret.

Muhammed-tegningerne har i årevis vakt vild furore. (© Scanpix)

Syv muslimske foreninger vil have sagen om de omstridte Muhammed-tegninger for Højesteret.

- Vi har ikke været i tvivl om, at vi ville gå videre med sagen. Vi har bare skullet have den juridiske procedure på plads. Nu er vores advokat Michael Havemann gået i gang med at lave en ansøgning om at få sagen behandlet ved Højesteret, siger formanden for medieudvalget i Islamisk Trossamfund, Bilal Assaad.

Både byretten i Århus og Vestre Landsret har tidligere frikendt Morgenavisen Jyllands-Posten, alligevel opgiver foreningerne altså ikke at få den tidligere chefredaktør Carsten Juste og kulturredaktør Flemming Rose dømt for æreskrænkelse i forbindelse med trykningen af de omstridte Muhammed-tegninger.

Sætter muslimer i bås

De muslimske foreninger mener, at avisen uberettiget har fremstillet profeten Muhammed som krigerisk, kvindeundertrykkende og terrorist og dermed har krænket alle muslimer, men avisen har fået både byrettens og landsrettens ord for, at trykningen af Muhammed-tegningerne hverken var æreskrænkende eller udtryk for ringeagt over for muslimer.

Bilal Assaad mener, at dommen sætter muslimer i bås med terrorister eller folk, der går ind for terrorisme. De muslimske foreninger havde krævet størst mulig straf til Carsten Juste og Flemming Rose. Og har desuden forlangt en erstatning på 50.000 kroner.

Hvis de muslimske foreninger heller ikke får medhold i en kommende Højesteretssag, kommer det ifølge Bilal Assaad på tale at gå til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

FacebookTwitter