Muslimerne i Danmark stemmer rødt

Hvis det kun var muslimerne i Danmark, der kunne stemme til Folketinget, så ville Socialdemokraterne have absolut flertal. Det viser ny undersøgelse.

(© DR)

Muslimer i Danmark er røde. I hvert fald vil kun en ud af ti muslimer stemme på regeringen og dens støttepartier, hvis der var valg nu.

DR har fået foretaget en analyse af analyseinstituttet Capacent blandt muslimer i Danmark, og til spørgsmålet om, hvilket parti de ville stemme på, hvis der var valg nu, løber Socialdemokraterne med 58,3 procent af de muslimske stemmer. Omregnet i mandater svarer det til 103.

Samlet set ville den nuværende opposition, Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten få 89,1 procent af stemmerne.

Regeringen og Dansk Folkeparti får lille opbakning

Største hug er der til De Konservative og Venstre. Kun 5,7 procent af muslimerne i Danmark vil støtte Venstre, mens De Konservative er helt ned under spærregrænsen med 1,1 procent af stemmerne.

Bemærkelsesværdigt er det, at Dansk Folkeparti klarer sig markant bedre end De Konservative. 4,1 procent af muslimerne i Danmark har tænkt sig at sætte kryds ved liste O, viser DRs undersøgelse.

Det eneste parti, som har stort set samme tilslutning mellem muslimerne i Danmark og resten af den danske befolkning er De Radikale. Her er forskellen mellem seneste folketingsvalg og DRs undersøgelse ikke så stor. De Radikale fik 5,1 procent af stemmerne, mens de blandt de muslimske stemmer står til 5,8 procent.