Muslimske organisationer opfordrer til sammenhold: Det var en kujonagtig handling

Lørdagens skudangreb på Østerbro fordømmes af danske muslimske organisationer, der vil fortsætte fokus på antiradikalisering.

Formand og talsmand fra Grimhøjmoskéen, Oussama Mohamad El-Saad, er ked af angrebene mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i København.

Weekendens terrorangreb i København, der har kostet to mennesker livet og såret fem betjente, vækker vrede hos muslimske organisationer.

Dansk Islamisk Råd, Dansk Muslimsk Union og Muslimer for Fred fordømmer samstemmende terrorangrebet ved Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade.

Den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet tidligt søndag morgen.

- Vi må ikke grave grøfter. Terrorisme har ingen religion. Vi må dog ikke være naive over for, at visse mennesker misbruger islam til deres egoistisk og politisk motiverede agendaer, siger Imad Malik, talsmand for Muslimer For Fred.

- Derfor skal vi sammen fortsætte vor fokus på antiradikalisering i vore samfund, tilføjer han i en pressemeddelelse.

Råd: Stå sammen

Dansk Islamisk Råd fordømmer ligeledes angrebet og udtrykker sin "dybeste medfølelse for den afdødes familie samt de sårede politifolk".

- Alt tyder på, at terrorismens hænder har slået til i Danmarks hovedstad, København, og gået målrettet efter at ramme et kulturarrangement om ytringsfrihed, hvis våben blot har været holdninger, med en kriminel handling, som alle himmelske religioner og verdslige love tager afstand fra, skriver rådet.

Dansk Islamisk Råd opfordrer alle i det danske samfund til at stå sammen i kampen mod ekstremisme og terrorisme.

Ikke i vores navn

Også Dansk Muslimsk Union tager kraftigt afstand fra angrebet.

- Til terroristen, som formodes at være muslim, siger vi: Din handling er ikke i vores navn og intet i din handling kan sammenkobles med islam. Hvad du har gjort er et udtryk for ondskab og mørk tankegang.

- At du efterfølgende flygter fra din gerning viser blot det kujonagtige i din handling. I forbindelse med skudattentatet blev en uskyldig civil mand dræbt, mens andre blev hårdt sårede af skuddene. Vores tanker og dybeste medfølelse går til mandens og de øvriges familier, skriver Dansk Muslimsk Union i en pressemeddelelse.

Også Imam Ali, Islamisk Center i Danmark, fordømmer de terroristisk handlinger.

Grimhøjmoskéen fordømmer

Grimhøjmoskéen i Aarhus har også været ude og tage afstand til angrebene. Talsmand og formand Oussama Mohamad El-Saad er ked af, hvad der er sket, og han siger, at moskéen er imod al form for vold.

- Specielt når der også bliver ramt politibetjente. Det er jeg meget ked af, siger Oussama Mohamad El-Saadi til jp.dk.

Han håber dog ikke, at episoderne fører til mere had til muslimer som sådan.

- Vi skal ikke skabe had til hinanden her i samfundet. Det er den person, der har gjort det, der har ansvaret. Ham og måske hans organisation eller gruppe. Hvis det er en muslim, der har gjort det, betyder det ikke, at det er alle muslimer, siger El-Saadi.

Moskéen er kommet i vælten, fordi et stort antal danske Syrienskrigere har haft deres gang derude.

/ritzau/DR Nyheder