Myndigheder ser gennem fingre med ulovlig sexhandel

Maja er fra Litauen og blevet solgt til sex i Danmark. Bag hende står et netværk af bagmænd, som de danske myndigheder ser gennem fingre med.

På verdensplan er 2,5 millioner kvinder blevet menneskehandlet. Èn af dem er Maja på 23 år, som du møder i DR-dokumentaren 'Prostitutionens bagmænd'. (© DR)

Midt i København vaskes penge, der er tjent ved ulovlig prostitution, hvide, og piger kan købes som sexslaver.

Sexbranchens bagmænd kan drive deres ulovlige forretninger, selv om myndighederne udmærket kender dem.

Det afdækker DR-dokumentaren 'Prostitutionens bagmænd' mandag aften på DR1, blandt andet med brug af skjult kamera.

Masser af penge involveret

DR-dokumentar-journalisten og Cavlingprisvinderen Christian Andersen fortæller, om forholdet mellem den åbenlyse side af prostitution og det fordækte bagland.

- Det er ikke svært at få øje på prostitutionen i Danmark. Side om side står pigerne på gaden og massageklinikkerne lyser op med deres røde lamper. Derimod er det svært at få øje på bagmændene - dem, der handler pigerne, udnytter dem og tjener masser af penge på det, siger Christian Andersen.

De ville tage mig ud i skoven og skyde mig

Ét af ofrene man ser på gaden er Maja på 23. Hun er fra Litauen og en af de 2,5 millioner kvinder, der på verdensplan er blevet menneskehandlet.

Maja blev solgt til sex i Danmark. Hendes hverdag bestod af vold, voldtægt og trusler på livet.
- De sagde, at hvis jeg forsøgte at stikke af, ville de tage mig ud i skoven og skyde mig, siger Maja på 23 år.

DR 'undercover' i miljøet

DR Redaktionen har siden sommeren 2007 infiltreret prostitutionsbranchen i København.
Dokumentaren afdækker, hvordan kvinder bliver handlet og brugt til sex - og hvordan bagmændene får hjælp af pæne borgere som revisorer og advokater.

- Vi ville undersøge hvordan handel med kvinderne foregår. Vi ville se, hvordan bagmændene driver deres ulovlige forretninger og bordeller. Og så ville vi også undersøge, hvordan de vasker deres sorte penge hvide. Der omsættes for svimlende beløb hver dag - og hvor bliver pengene af, siger Christian Andersen.

Du kan se historien om Maja og prostitutionens bagmænd i morgen mandag 19. maj klokken 20:00 på DR1.