Myndighederne til borgerne: Spred ikke falske rygter på sociale medier

Politiet: opfør jer i ro og kontakt politiet. Beredskabsstyrelsen: pas på med at sprede rygter på nettet

(© DR)

Beredskabsstyrelsen går nu ud med en besked til alle borgere om, at man skal passe på med at dele rygter:

"Udover at holde dig underrettet via medierne og myndighedernes hjemmesider, kan du også følge udviklingen på sociale medier via officielle myndighedsprofiler," står der i pressemeddelelse fra Beredsskabsstyrelsen, som opfordrer til, at man ikke overdynger de sociale medier med falske rygter:

"Herudover bliver der normalt lagt store mængder information på sociale medier fra borgere under kriser. Det kan være til stor hjælp for dine medborgere og myndigheder, hvis du er med til at dele rigtige oplysninger under en krise og aktivt forhindrer rygtespredning. Både via sociale medier og i alle andre sammenhænge. Husk derfor at tjekke grundigt, at oplysningerne kan bekræftes af troværdige kilder, inden du evt. videreformidler dem. Ellers kan du være med til at øge forvirringen i en situation, hvor der er behov for det modsatte," står der.

Jævnlige udrykninger

Hele området omkring Krudttønden er stadig afspærret - alle sideveje til Jagtvej og Østerbrogade op til Øbrohallen. Der kører jævnligt patruljevogne med udrykning op og ned ad Østerbrogade, fortæller en kilde på stedet.

- For lidt siden ankom en bus med udrykning i Moviabusstørrelse med, der parkerede ved svømmehallen. Betjente med hunde står vej alle sidegader, fortsætter han.