Mystik om anholdelser i Københavns Lufthavn

Dommer på Frederiksberg har i påsken fængslet to mænd på 23 og 32 år. Sigtelsen holdes hemmelig.

Dommeren konkluderede, at mistanken mod de to er begrundet. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

I al hemmelighed er to udenlandske mænd på 23 og 32 år i påsken blevet varetægtsfængslet frem til 21. april af en dommer på Frederiksberg.

Politiet vil ikke besvare spørgsmål om sagen - og ønsker således heller ikke at af- eller bekræfte forlydender om, at sagen har forbindelse til bombesprængningerne i Bruxelles.

- Der er ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen til Ritzau.

Terrorangrebene fandt sted tirsdag, og mændene samt en tredje blev anholdt lige over midnat natten til torsdag. Ifølge eb.dk blev de pågrebet i lufthavnen i Kastrup.

Derefter blev de om eftermiddagen fremstillet i et grundlovsforhør, hvor der var tilkaldt en tolk.

Riskerer at de vil stikke af

Dommeren besluttede at afvikle mødet bag såkaldt dobbeltlukkede døre, hvilket sjældent sker.

Beslutningen indebærer, at politiets sigtelse holdes hemmelig.

I retsmødet fremlagde specialanklageren rapporter og bilag, står der i retsbogen, som retten har givet aktindsigt i. Og dommeren konkluderede, at mistanken er begrundet.

De anholdte har ikke nogen særlig tilknytning til Danmark, og derfor er der grund til at tro, at de vil stikke af, hvis de er på fri fod. Desuden mente dommeren, at de på fri fod vil ødelægge politiets fortsatte efterforskning.

De varetægtsfængslede skal tilbringe den første tid i isolation.

  • Andre terroranholdelser
  • Bomberne i Bruxelles har givet politimæssige dønninger i flere europæiske lande. Således blev en mand anholdt i det sydlige Italien nær Salerno på baggrund af en belgisk arrestordre.
  • Ifølge italienske medier er den anholdte mistænkt for at have produceret falske dokumenter til islamistiske militante med forbindelse til angrebene i Bruxelles og Paris.
  • Desuden er der sket anholdelse af en mand i Hessen i Tyskland. Her er anledningen, at han skal have modtaget mistænkelige sms-beskeder fra Bruxelles, har Der Spiegel rapporteret.

/ritzau/

Har du oplysninger om pågribelsen i Københavns Lufthavn natten til skærtorsdag, så hører vi gerne fra dig. Kontakt DR-journalist Mette Mayli Albæk på meal@dr.dk