Nabo: Vi har manglet, at Christiania tog mere ansvar

Trafikken til og fra Pusher Street har i mange år været til gene for naboerne til Christiania, lyder det fra forening.

Særligt omkring Christianias hovedindgang i Prinsessegade har trafikken til og fra Pusher Street været problematisk, mener formand for foreningen 'Christianias Naboer', Julius Lund. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Christianitterne bad i går aftes danskerne om at stoppe med at købe hash i Pusher Street.

Meldingen kom efter et beboermøde, og efter meldingen gik beboerne rundt og forklarede gæsterne på fristaden, at hashhandlen og boderne var lukket.

Formand for foreningen ’Christianias Naboer’, Julius Lund, er glad for meldingen fra nabofristaden.

- Vi har hidtil manglet, at Christiania selv ville stå frem og tage noget mere ansvar for det, der sker, siger han.

- For eksempel ved at erklære, at de har et medansvar på grund af den særlige Christiania-kultur – den der meget romantiske og anarkistiske hippie-drøm, hvor hashen indgår som en naturlig bestanddel. Det er jo ikke tilfældigt, at Pusher Street ligger på Christiania.

Julius Lund erkender dog, at det kræver meget mod at sætte sig op imod hashhandlerne, og at det er let for en udenforstående at bede om.

For naboerne har trafikken til og fra Pusher Street i mange år været belastende, siger Julius Lund. Han fortæller, at særligt i Prinsessegade, som huser hovedindgangen til fristaden, er situationen ofte kaotisk.

- For eksempel holder der ofte seks-syv taxaer halvvejs oppe på cykelstien lige over for Christianias hovedindgang, og det er til stor fare for almindelige trafikanter. Der er jo masser af børn, som går til skole og institutioner i den gade, og det er rigtig farligt, siger han.

Det er dog ikke sådan, at Julius Lund føler sig utryg ved at bevæge sig rundt i området.

- Nej, det er jeg ikke. Der er selvfølgelig forskel på naboer, nogle føler sig utrygge, og andre gør ikke. Jeg spurgte en masse mennesker i går, og de sagde også alle sammen, at de ikke føler sig utrygge.

Beboerne på Christiania genoptager gårsdagens møde i dag klokken 9.00.

Facebook
Twitter