Naboer så pistoler, politi og den anholdte ligge skudt på gaden

Beboerne i Vinkelhuse i Tårnby vågnede op til en dramatisk morgen.

Kirsten Bjødstrup (tv) og Louise Hansen (th) hørte begge høje smæld fra de pistolskud, der i morges blev affyret i forbindelse med anholdelsen af formodede gerningsmand fra Christiania. (Foto: © DR Nyheder)

Louise Hansen og Kirsten Bjødstrup og Majbritt Petersen bor alle i de nu afspærrede boligblokke i Vinkelhuse i Tårnby, hvor morgenens dramatiske anholdelse af den formodede gerningsmand fra Christiania udspillede sig.

DR Nyheder er lige nu tilstede i området, og har talt med de tre naboer.

En mand lå skudt på gaden

Omkring klokken syv blev alle kvinders opmærksomhed vakt, da der lød høje smæld nede fra gaden.

Men mens Louise Hansen valgte at vende sig om på den anden side og sove videre, gik Majbritt Petersen og Kirsten Bjødstrup ud på deres altaner for at se, hvad det var, der foregik.

- Jeg kunne se, at der lå en mand, der var blevet skudt, fortæller Kirsten Bjødstrup

- Han var meget hvid i hovedet og prøvede at gemme sig under en hætte, fortæller Kirsten Bjødstrup, der også registrerede, at der lå en pistol, og der stod politi med rifler omkring den formodede gerningsmand.

Politi slæbte anholdte ind i opgang

Majbritt Petersen nåede også fra sin altan at se den formodede gerningsmand.

- Jeg så ham blive lagt lidt hårdt ned, fortæller Majbritt Petersen

- Og så slæbte de (politiet red.) ham ind i opgangen, fortæller hun.

En pistol ligger fortsat der, hvor politiet i morges foretog anholdelsen af den formodede gerningsmand fra Christiania. (Foto: © DR Nyheder)

Blev først sent bevidst om alvoren

For Louise Hansens vedkommende bliver hun først bevidst om, hvad det præcis var hun hørte, da hun her til formiddag går ud for at ryge sig en smøg på altanen.

- Jeg kunne se, at der lå noget blod, og en pistol, fortæller Louise Hansen.

- Man kunne godt regne ud, at de der smæld, eller hvad det var, havde noget med den, der pistol at gøre, fortæller hun og er ligesom de øvrige naboer utryg ved situationen.

- Nu kommer det lige lidt tæt på det hele, siger Louise Hansen.

Ifølge DR´s reporter på stedet, Camilla Fauerholdt-Löfvall, har mange beboere i Vinkelhuse skulle aflevere deres personlige oplysninger til politiet, og har desuden fået at vide, at de ikke kan vende tilbage til deres lejligheder, før politiet er færdige i området.