Maskerede mænd raserer bageri med baseballbat og jernstænger

En bager i Tingbjerg i København er flere gange blevet udsat for groft hærværk, fordi han ifølge ham selv nægter at betale beskyttelsespenge.

En kombineret bager og restaurant i Tingbjerg i det nordvestlige København er de seneste dage blevet udsat for groft hærværk.

Senest i nat har butikken fået smadret alle sine ruder.

Det oplyser Sohila Ghiasvand, der har hjulpet til som tolk i butikken Kaj Bageri.

- Vi står foran forretningen, og alt er smadret igen, siger hun, da hun hertil morgen sammen med ejer Ali Parnian er taget hen til butikken.

Der var netop blevet sat nye ruder i, efter fem maskerede gerningsmænd lørdag aften trådte ind i butikken i Tingbjerg og på under et minut smadrede den med baseballbat og jernstænger, mens der var spisende gæster til stede. Det kan ses i en video, som TV 2 Lorry er i besiddelse af.

Ali Parnian fortæller til TV 2 Lorry, at det grove hærværk skyldes, at han er blevet opkrævet beskyttelsespenge, som han har nægtet at betale. Det samme siger tolken Sohila Ghiasvand til DR Nyheder.

- Der kom en mand og sagde, at der var nogle, der ville smadre Ali's bageri, hvis ikke han betalte 100.000 kroner. Ali nægtede det, og så er butikken blevet smadret. Han har det rigtig skidt nu, siger hun.

Ifølge Lorry efterforsker politiet sagen.

Politikere: De ansvarlige skal findes

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er forarget over episoden. På Twitter skriver han:

- Al tænkelig støtte til Ali, der på få sekunder fik smadret sin livsdrøm af maskerede kujoner.

De Konservatives gruppeformand Mette Abildgaard begyndte i weekenden at samle ind til en buket blomster til Ali, og efter kort tid var der tikket flere tusinde kroner ind på hendes konto.

Hvad vil du gøre som politiker udover at samle penge ind til blomster?

- Vi skal sørge for, at de personer, der har ansvaret, bliver stillet til regnskab. Og så skal vi blive klogere på, om det er et generelt problem i Tingbjerg, for så har vi et stort problem, og så er politiet nødt til at styrke sin indsats i området, for det hverken kan eller skal vi acceptere i Danmark, siger hun.

Har du oplevet at blive afpresset eller har du anden viden om emnet, vil vi meget gerne tale med dig - skriv til cjec@dr.dk.