Druernes Sherlock Holmes: Se hvordan vindetektiven afslører falske luksusvine i laboratoriet

Mads Pedersens job er at afsløre falske luksusvine - en lang og grundig proces.

- Når jeg ser en vin, som jeg har en meget skarp mistanke til, rører det sig i hele kroppen. Der kommer en summen, og jeg siger ”Ha! Nu fik jeg jer!”.

28-årige Mads Pedersen er vindetektiv hos Rare Wine Invest i Vodskov. I sit laboratorium i Nordjylland kigger han grundigt på de dyre dråber. Han har mistanke om, at op mod en femtedel af de dyre vine på markedet kan være forfalskninger, og det er Mads Pedersens job at fange de falske vine.

Han betragter sig selv som vinens Sherlock Holmes, og han forfølger altid sit første indtryk af vinflasken. Mistænker han de dyre dråber for at være falske, tjekker han flere ting:

Med en lup nærstuderer han hver enkelt etiket på vinene. Senere kommer etiketten under et mikroskop i både helt almindeligt og ultraviolet lys. Bagefter sammenligner han blandt andet, om skriften på etiketten stemmer overens med den skrifttype på det tidspunkt, og om trykketeknikken og papirkvaliteten stemmer.

Ud over etiketten ser han på blandt andet på vinens farve, bundfaldet og selve flasken og dens form.

Øverst i artiklen kan du se og høre Mads Pedersen fortælle om sit arbejde med at afsløre falske vine og få gode råd til, hvordan du selv undgår at ryge i fælden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk