Nævn ønsker abortgrænse flyttet til 18. uge

Det skal være muligt at få abort senere end i dag. Det mener formanden for Abortankenævnet, Torben Hvid. Men formanden for Etisk Råd er skeptisk over for at udvide muligheden for at få abort.

Det skal være muligt at få abort senere end i dag, hvor grænsen går ved 12. svangerskabsuge. Det mener formanden for Abortankenævnet, Torben Hvid.

Det er nemlig bedst at scanne kvinderne i 13. uge for en mulig nakkefold hos fosteret, som er tegn på mongolisme - eller Downs syndrom, som det hedder.

Oplysninger uden nytteMen de kvinder, der scannes i 13. uge, kan ikke bruge oplysningen til noget uden, at de først skal have særlig tilladelse fra Abortankenævnet, siger Torben Hvid.

Derfor bør lovgiverne i Danmark overveje, om vi ikke skal have en senere grænse - for eksempel 18 uger ligesom i Sverige, mener Torben Hvid.

Etisk Råd ikke begejstretEtisk Råd har til opgave at rådgive politikerne - også i spørgsmål som dette.

- Vi vil tage spørgsmålet op ved vores næste møde i rådet, men personligt mener jeg ikke, der er behov for at ændre reglerne, siger formanden for Etisk Råd, Ole Hartling.

- Man skal huske på, at abortloven blev indført som en juridisk nødvendighed for at hjælpe kvinder som ikke ønsker sit svangerskab. Her vil man pludselig udvide årsagen - nemlig til kvinder, der ikke ønsker et bestemt barn, siger Ole Hartling til Radioavisen.

Dermed mener han, at det etisk set er en udvidelse af loven. Ole Hartling medgiver dog, at det derfor også er helt hen i vejret, at man foretager en scanning i 13. uge.

ExternalContent

Facebook
Twitter