Najeb Eshaq blev ramt af skud i Field's: 'Jeg tænkte, shit, nu er du færdig'

Familiefaren blev ramt af skud fra angrebsmanden i shoppingcentret Field’s på Amager.

Najeb Eshaq blev ramt af skud under søndagens skyderi i Field's på Amager. (Foto: Alex Berg)

Najeb Eshaq står i kiosken med sin 12-årige datter og er ved at finde ud af, hvad for noget slik de skal have med i biografen, da de pludselig hører et højt brag.

Hans første tanke er, at det måske er et bildæk, der er eksploderet.

- Men da jeg hører det andet brag, tænker jeg, der er noget galt. Der kan ikke være to dæk, der springer sådan samtidig, siger han.

Længere når Najeb Eshaq ikke at tænke, før han vender sig om og ser lige ind i ansigtet på en mand, der har en riffel i hænderne. Manden peger riflen mod Najeb Eshaq.

- Han står lige foran mig i en afstand på måske tre meter og sigter mod mig og skyder med det samme.

- Det eneste, jeg tænkte der, var, 'shit,' nu er du færdig, fortæller Najeb Eshaq.

Hør Najeb Eshaq fortælle, hvordan han blev ramt af et skud, da han skulle i biografen i Field's i søndags:

Som det sidste når han at registrere en lugt af krudt, før det sortner. Da han vågner igen, ligger han på kioskgulvet, ramt af et skud i højre skulder.

- Der går nok mellem 20-30 sekunder, hvor jeg formentlig var bevidstløs, siger han.

- Så prøver jeg at mærke på mig selv, hvor jeg er ramt henne. Samtidig prøver jeg at råbe efter min datter og finde ud af, hvor hun befinder sig.

Han kanter sig frem ad gulvet med sin venstre hånd og får øje på sin datter og sin kone, der står ved butikkens nødudgang sammen med to af butikkens ansatte. Angrebsmanden har bevæget sig videre ind i centret, og Najeb Eshaq tager sin datter i hånden og løber mod hovedudgangen med sin familie for at komme i sikkerhed.

Kunne ikke komme hjem

Søndag blev indkøbscentret Field’s på Amager centrum for et af de værste skyderier i nyere dansk historie, da en 22-årig mand åbnede ild mod handlende og ansatte, der befandt sig i centret.

Mange var unge besøgende, der skulle videre til koncert med popmusikeren Harry Styles, som skulle have spillet i Royal Arena få hundrede meter derfra.

Videoer fra angrebet, der er blevet delt på sociale medier, viser, hvordan høje brag fik folk til at flygte mod centrets udgange og storme ind i butikker og på toiletter for at skjule sig.

Najeb Eshaq husker timerne efter skyderiet som kaotiske. Efter at have fået fat i politiet prøver familien at komme væk fra området og hjem til Snertinge i Nordvestsjælland, hvor de bor.

Her viser Najeb Eshaq den t-shirt, han havde på, da han blev ramt af et skud i højre skulder:

- Men der var hverken metro eller busser, alt var stoppet, siger han og forklarer, at familiens bil holdt parkeret i indkøbscentrets parkeringskælder, der var afspærret.

Sammen med en stor gruppe andre fra centret søger de i stedet mod en græsplæne bag Field's. Najeb Eshaq skal have hjælp til sin skulder, som han har spændt et mundbind omkring i et forsøg på at stoppe blødningen.

Men da der er andre, der er mere alvorligt sårede end ham, får han at vide, at han må vente på at få såret på skulderen renset og bundet ind i bandage.

- Vi har også en 12-årig datter, der har set hele episoden, og hun har også brug for noget hjælp, siger han.

Familien ender med at få held til at praje en taxa, der kører dem til Københavns Hovedbanegård, hvor de bliver afhørt af politiet og kørt til Holbæk Sygehus.

Mange mennesker have svært ved at komme hjem efter søndagens skyderi, for metro- og buslinjer blev midlertidigt lukket. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Siden har hans kone og datter snakket med en krisepsykolog, forklarer han og understreger, at han selv har det okay efter omstændighederne. Også selvom de alle tre stadig er "stærkt påvirkede" af situationen.

- Vi har tit været i Field's og handle og været inde og spise på nogle af restauranterne eller i biografen, siger han.

- Det er helt forfærdeligt, jeg havde aldrig drømt om, at sådan noget her kunne ske.

Politiet har anholdt en 22-årig mand, som er sigtet og varetægtsfængslet for tre drab og syv drabsforsøg.

Rettelse: Tidligere skrev vi, at Najeb Eshaq blev kørt til Rigshospitalet, men der var tale om Holbæk Sygehus.