Naser Khader: Dødstruslerne vælter ind

Konflikten i Gaza betyder, at eks-politikeren Naser Khader atter modtager dødstrusler i stakkevis. Se videointerview.

Hvis man spørger den tidligere politiker Naser Khader, hvordan han tackler at modtage dødstrusler kan han, paradoksalt nok, næsten ikke lade være at grine.

- Hvis jeg ikke har fået nogen trusler i en måned tænker jeg: "Hvad har jeg gjort forkert?".

Khader har forladt Folketinget og dansk politik for flere år siden, men blander sig ofte i debatten som kommentator på mellemøst-anliggender.

På grund af sine udtalelser om den blodige konflikt i Gaza mellem Israels regering og Hamas er truslerne på Khaders liv atter begyndt at strømme ind fra primært unge med palæstinensisk baggrund.

- Jeg får trusler på næsten samme niveau som under Muhammedkrisen. Jeg har nu blandet mig i debatten om konflikten i Syrien i tre år. Men antallet af trusler, jeg fik i den periode, har jeg fået bare på et par dage under Gaza-konflikten, siger han.

Ikke slemt i USA

Naser Khader bor nu i Washington, hvor han arbejder for en amerikansk tænketank. Han oplever langt fra en ligeså aggressiv debattone i USA, men så snart han lander i Danmark bliver retorikken skærpet:

- Når jeg kører i bil for at hente børn og møder palæstinensere, så råber og skriger de og har ikke respekt for, at man har børn i bilen. Men bare fordi man er uenig, behøver man jo ikke at hade hinanden.

Naser Khader efterlyser en mere nuanceret debat, når det kommer til konflikten i Gaza, og ønsker at flere moderate palæstinensere vil deltage.

Se interviewet med Naser Khader i videoen over artiklen.

Facebook
Twitter