Naser Khader, Marcus Knuth og Martin Henriksen får medhold i sag om injurier

Direktør for Exitcirklen Sherin Khankan havde anlagt sag mod tre toppolitikere.

Sherin Khankan har rejst sagen mod Naser Khader (K), Marcus Knuth (K) og Martin Henriksen (DF) (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

Præcisering: I tidligere udgave stod der, at de tre politikere var blevet frifundet eller havde "vundet". Dette er ikke helt korrekt. Landsretten valgte at afvise den første del af sagen. Derudover blev Naser Khader frifundet i yderligere et forhold.

Politikerne Naser Khader (K), Marcus Knuth (K) og Martin Henriksen (DF) har fået medhold i injuriesag anlagt af Sherin Khankan, direktør for Exitcirklen og imam.

Det oplyser Naser Khaders advokat, Heidi Højmark Helveg, til DR Nyheder.

Det er Østre Landsret, der er kommet med afgørelsen.

- Vi er selvfølgelig tilfredse. Den her sag handler om ytringsfrihed i et demokratisk samfund, og særligt om politikernes ret og pligt til at arbejde ud fra deres overbevisninger, siger Heidi Højmark Helveg.

Sagens omdrejningspunkt er en e-mail afsendt af Naser Khader på vegne af Khader selv, samt de to kollegaer Marcus Knuth (K) og Martin Henriksen (DF).

Trioen forsøgte at overbevise deres kolleger fra andre partier om, at Exitcirklen ikke skulle have 680.000 kroner fra satspuljen for at arbejde med æresrelaterede konflikter.

Dette var ellers blevet anbefalet af den relevante myndighed.

I mailen hed det blandt andet, at Sherin Khankan 'har i 2011 forsvaret piskeslagsstraffen for utroskab', hvilket Sherin Khankan nægter.

Den del af sagen afviser Landsretten, fordi folketingsmedlemmer ikke kan drages til ansvar for deres ytringer i Folketinget, medmindre Folketinget har givet sit samtykke, hvilket ikke er tilfældet i denne sag.

Landsretten lægger desuden vægt på, at mailen alene er sendt til og modtaget af personer, der benytter e-maildomænet ”ft.dk", og at den ikke var ment til udbredelse i den brede befolkning.

Naser Khader har sammen med sine to kollegaer på Christiansborg fået sagen om injurier afvist. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

'Radikal islamist'

Naser Khader blev ud over indholdet i mailen sagsøgt for at sige flere ting om Sherin Khankan på Facebook blandt andet har han kaldt hende ' radikal islamist'.

Det har Østre Landsret frifundet ham for.

Landsretten har lagt vægt på, at Naser Khaders udtalelser var fremsat som led i en offentlig debat om emner af væsentlig samfundsmæssig interesse.

Landsretten skriver blandt andet, at det må tillægges betydning, "at Sherin Khankan, udover at være leder af Exitcirklen, også er samfundsdebattør og selv tog del i den nævnte offentlige debat om politikeres indblanding".

DR Nyheder forsøger at få en kommentar fra Sherin Khankans advokat.