Naturen gør børn mere kreative

Børn i skovbørnehaver er bedre til at finde på lege, de er mere opmærksomme, og de er bedre til at bruge kroppen. Det konkluderer to forskere, som har undersøgt forskellen mellem børn i skovbørnehaver og børn i almindelige børnehaver.

Naturen har en positiv effekt på børns kreativitet. Det viser en undersøgelse fra Grindsted.

Børn i skovbørnehaver er mere kreative end børn i almindelige børnehaver. Det er konklusionen på en undersøgelse, som to forskere har foretaget.

Ifølge forskerne er børn i skovbørnehaver bedre til at finde på lege, de er mere opmærksomme og bedre til at bruge kroppen. Det skriver JydskeVestkysten.

- Skovbørnene er bedre på stort set alle områder, vi har målt, siger lektor Bent Vigsø fra Esbjerg Pædagogseminarium, der har lavet undersøgelsen sammen med lektor Vita Nielsen fra Ribe Seminarium.

Markant forskel

45 børn har deltaget i undersøgelsen igennem ti måneder. Forskerne har blandt andet undersøgt børnenes motorik, opfindsomhed, opmærksomhed og sygdomsfrekvens i to forskellige kontrolgrupper i en børnehave i Grindsted.

Den ene gruppe var i skoven, den anden hjemme i børnehaven.

Eksempelvis dokumenterer undersøgelsen, at 58 procent af skovbørnene meget eller ganske ofte er opfindsomme i leg, mens det kun er 16 procent af indebørnene, som har samme egenskaber.

En stor svensk undersøgelse er tidligere nået til samme resultat.

- Interessant undersøgelse

Henrik Larsen (R), formand for KL's børne- og kulturudvalg, finder resultaterne meget interessante.

- Sådanne målinger er bestemt noget, som vil blive brugt i kommunerne. En skovbørnehave er forholdsvis billig i drift, og hvis der oven i købet er en pædagogisk gevinst ved dem, er det oplagt, at det kan bruges mere af kommunerne, siger Henrik Larsen.

Han peger også på, at børns interesse for naturvidenskab kan blive stimuleret af nærkontakten med naturen.

ExternalContent

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter