Naturstyrelsen advarer: Søm i skovbunden kan sprede sig

Nu advarer Naturstyrelsen mod søm i Hareskoven nord for København. Men det er ikke det eneste sted, skovgæsterne har haft det problem. Og nu frygter Naturstyrelsen, at problemet spreder sig.

Med jævne mellemrum er det et problem med søm i den danske skovbund. Senest er det i Hareskoven, at besøgende skal passe på. (© DR)

Naturstyrelsen og Nordsjællands Politi advarer nu skovgæsterne i Hareskoven ved Værløse nord for København mod søm i skovbunden. Og skovrider i Naturstyrelsen, Kim Søderlund er bekymret for, at andre personer følger gerningsmændenes eksempel.

ler frustration over, at nogen fylder for meget i skoven. Og hvis jeg skal udlægge det negativt, så er det en gal mands værk

- Vi frygter, at det spreder sig. For det kan jo ende med, at et barn, et dyr eller en kondiløber får trådt søm op i skoen, forklarer han til dr.dk.

Problem andre steder i landet

Og frygten kan være velbegrundet. For det er ikke første gang, at gerningsmænd hamrer hovedløse søm i trærødder - så de bliver til små metalspyd.

I marts havde cyklisterne og andre skovbesøgende det samme problem i Tornby Klitplantage i Vendsyssel. Ukendte gerningsmænd havde gennem længere tid enten lagt sømbrædder eller banket søm ned i rødderne, så de stak op, når rytterne kørte over.

Flere gættede dengang på, at det var fordi, nogen var irriteret over mountainbikerne i skoven. Og det er også Kim Søderlunds bud i Hareskoven.

- Hvis jeg skal udlægge det positivt, er det en form for nødråb eller frustration over, at nogen fylder for meget i skoven. Og hvis jeg skal udlægge det negativt, så er det en gal mands værk, siger Kim Søderlund til dr.dk.

Heller ikke første gang i Hareskoven

Også i Rude Skov ved Holte i Nordsjælland har skovgæsterne oplevet det samme problem. Og i Hareskoven er det heller ikke første gang, at skovridderen må se problemet i øjnene. For i foråret hamrede ukendte gerningsmænd også søm i skovbunden.

- Der besluttede vi os sammen med politiet for ikke at gå ud og advare, for vi var bange for, at medieomtalen ville få flere til at få samme idé, siger han til dr.dk.

I stedet lavede Naturstyrelsen flere opsyn i skoven, og problemet gik i sig selv igen i nogle måneder.

- Nu har vi et håb om, at det med advarslen her, går op for personerne bag, hvad konsekvenserne kan være.

At sætte farlige søm op i skoven er en overtrædelse af straffelovens § 252 om i grov kådhed eller på anden hensynsløs måde at udsætte andre for fare, oplyser Nordsjællands politi.

Facebook
Twitter