Navn på sigtet i Hedegaard-sagen er fortsat hemmeligt

Den internationalt efterlyste for drabsforsøget på Lars Hedegaard skal fortsat være beskyttet af navneforbud.

Lars Hedegaard har selv overtrådt navneforbuddet og er tiltalt ét tilfælde, efter han har navngivet den 28-årige mand, der er sigtet for drabsforsøg mod ham. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Den 28-årige mand, der er sigtet for at ville dræbe debattøren Lars Hedegaard, kan blive udsat for en krænkelse, hvis hans identitet kommer offentligt frem.

Det fastslår en dommer i Retten på Frederiksberg onsdag.

Med henvisning til, at der kan ske en "unødvendig krænkelse", har hun afvist en anmodning fra Radio24syv om at ophæve det navneforbud, som har været gældende siden april 2014.

Præcist hvilken type krænkelse, der er tale om, vides dog ikke.

Det skyldes, at størstedelen af retsmødet er foregået bag lukkede døre. Det er advokaturchef Dorit Borgaard, der har ønsket dørlukning, fordi hun ville komme ind på detaljer i politiets efterforskning.

Flere ønsker navneforbud ophævet

Den 28-årge mand er efterlyst internationalt, og under retsmødet fremhævede nyhedschef Simon Andersen fra Radio24syv, at manden formentlig kan knyttes til Islamisk Stat.

Den krænkelse, som BH kan blive udsat for ved at blive eksponeret offentligt, svinder ind, når man tænker på de krænkelser, som navneforbuddet indebærer.

- Det er en krænkelse af retsfølelsen, af offentligheden og af Lars Hedegaard, mener nyhedschefen.

Ved drabsforsøget i februar 2013 mod Lars Hedegaard affyrede en mand forklædt som postbud en pistol. Siden drabsforsøget i februar 2013 har Lars Hedegaard måttet se sig over skulderen. Han er under PET's beskyttelse.

Også advokaturchefen fra Københavns Politi ønsker navneforbuddet ophævet. Men på grund af dørlukningen kendes hendes argumenter ikke. Heller ikke synspunkterne fra BH's forsvarer, advokat Thorkild Høyer, kan refereres.

Dommer Eva Carpentier henviser til, at landsretten i november 2014 fastholdt forbuddet.

- Der er ikke fremkommet nye oplysninger, der kan begrunde en ophævelse af navneforbuddet på nuværende tidspunkt, siger hun.

/ritzau/