Nazister vil demonstrere i Kolding

Efter at have fået forbud mod at demonstrere i den tyske by Wunsiedelvil nazister på lørdag demonstrere i Kolding for at markere Rudolf Hess' dødsdag.

Nazister fra både Danmark og Tyskland ventes at demonstrere i Kolding på lørdag. (Foto: © Jacob Holdt)

Efter at have fået forbud mod at marchere gennem den lille sydtyske by Wunsiedel, vil danske og udenlandske nynazister i stedet marchere i Kolding på lørdag.

Det sker i anledning af 20-årsdagen for Adolf Hitlers stedfortræder Rudolf Hess' død.

Researchkollektivet Redox, der arbejder med at kortlægge højreekstreme grupper, har i noget tid vurderet, at det tyske forbud ville rykke marchen til Danmark.

Kortfattet demonstrationsanmeldelse

Politiinspektør Steen Edeling fra Sydøstjyllands Politi bekræfter overfor DR Nyheder, at der er anmeldt en "Hess-mindedemonstration" i Kolding på lørdag.

Demonstrationsanmeldelsen er meget kortfattet og politiet vil nu tage kontakt til anmelderen, for at få mere at vide. På den baggrund vil de vurdere, om demonstrationen giver anledning til en større politimæssig opgave.

Begik selvmord i sin celle

Rudolf Hess var en af de første til at slå følgeskab med Hitler og blev efter Anden Verdenskrig idømt livsvarigt fængsel. Hess bliver af nynazister tilbedt som martyr, fordi han livet igennem holdt fast i nazismen.

Rudolf Hess begik selvmord i sin fængselscelle i Berlin-Spandau den 17. august 1987.