Nedbrud i smittestop-app: Danskerne har ikke kunnet melde sig smittet i et døgn

Brugere har fra klokken 12 i går til klokken 15 i dag, ikke kunnet registrere sig som smittet.

Sundheds- og Ældreministeriet opforder alle, der har haft problemer til at forsøge igen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Smittestop-appen eller 'Danmarks våben mod de skjulte smittekæder' som sundhedsminister Magnus Heinicke kalder den, har været nede fra klokken 12 i går til klokken 15 i dag.

Brugere har dermed ikke kunnet registrere sig som smittet.

Smittestop-appen er et vigtigt våben mod coronavirus, og Sundheds- og Ældreministeriet opfordrer alle danskerne til at downloade appen.

Det har næsten 1,4 millioner danskere gjort, men ingen af dem har altså kunnet registrere sig som smittet det seneste døgn.

Nedbrudet kommer, ifølge Sundhed- og Ældreministeriet, i forbindelse med en tilretning, der skulle gøre det endnu hurtige for borgerne at registrere sig som smittet.

Selvom Smittestop-appen har været nede siden klokken 12 i går, var det altså først klokken 17 i dag, at Sundheds og Ældreministeriet fortalte om de tekniske problemer på Twitter.

Sundheds- og Ældreministeret ønsker ikke at udtale sig yderligere om de tekniske vanskeligheder med Smittestop-appen, men opfordrer borgere, der oplever fejl eller problemer i appen til at kontakte supporten på info@sundhed.dk eller på telefon 44222080.

Kontaktede support af flere omgange

En af dem, som har oplevet problemet er den 53-årige iværksætter, Rasmus Visby.

Da han havde haft besøg af en smittet kammerat, gjorde han som enhver fornuftig samfundsborger ville gøre, han skyndte sig at blive testet. Da testen i går kom tilbage som positiv, gik han ind på Smittestop-appen, så han kunne advare dem, som havde været i nærheden af ham, men appen ville ikke det samme.

- Så tænkte jeg, at jeg må hellere gå ind og angive det på denne her smittestop app. Det gjorde jeg så ved seks-tiden i går aftes, og så kom der en fejlmeddelelse frem, siger han.

Rasmus Visby kontaktede derfor support af flere omgange, hvor han til sidst måtte insistere på, at fejlen ikke lå hos ham, og først i dag fik han at vide, at appen har været nede det seneste døgn, og at det derfor ikke har været muligt at registrere sig som smittet.

Det er ifølge Rasmus Visby rystende, at Smittestop-appen ikke har virket det seneste døgn.

- Vi har de største smittetal. Hvis man ikke har kunnet registrere noget, og man ovenikøbet ikke har opdaget det, så er det jo super essensielt. Det skal sgu virke det her, det er nu det tæller, siger han.

Ikke det eneste problem med Smittestop-app

Politiken skriver i dag, at den tidligere børne- og ungeborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev også har oplevet problemer med appen. Da hun registrede sig som smittet på Smittestop-appen, kom der ingen advarsel på de øvrige familiemedlemmers telefoner. Det på trods af, at hun havde været tæt på dem i mere end 15 minutter.

- Det er bekymrende, hvis den app ikke virker, når vi alle prøver at være ansvarlige og begrænse smittespredningen. Jeg har fået mange henvendelser fra mennesker i den nære omgangskreds, der ikke har fået den notifikation, siger Pia Allerslev til Politiken.

Sundheds og Ældreminsteriet oplyser at, de har modtaget flere henvendelser med problemet.

- Der er modtaget en række henvendelser i supporten i sundhed.dk, hvor borgere ligesom Pia Allerslev undrer sig over, at deres nære kontakter ikke har fået besked, selvom de har meldt sig smittede i appen, skriver minsteriet til Politiken.