Nedlagde hestemaleri med oversavet jagtgevær

42-årig mand er fængslet i fire uger, efter at han affyrede to skud med et oversavet jagtgevær ved jagtmiddag.

En jagtfest i Allerup Forsamlingshus ved Odense sluttede brat, da en af deltagerne nedlagde et billede af hest med et oversavet jagtgevær. (© Allerup Forsamlingshus)

En mand på 42 år fra Allerup ved Odense er ved et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet til 24. februar.

Lørdag aften deltog han i et selskab med en gruppe jægere i Allerup Forsamlingshus. Her affyrede han på et tidspunkt to skud med et oversavet jagtgevær mod et vægmaleri af en hest.

Selv om der befandt sig syv andre personer i lokalet, kom ingen noget til. Det gjorde vægmaleriet til gengæld.

Manden er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse efter straffelovens paragraf 192 a, som har en strafferamme på mellem et og seks år.

Fyns Politi oplyser, at den sigtede forud for episoden havde deltaget som hjælper under en jagt, der blev fulgt op af en fest i forsamlingshuset.

Et meget farligt våben

Den 42-årige har ikke jagttegn. Men et oversavet jagtgevær er et meget farligt våben, som man ikke må besidde under nogen omstændigheder. At han affyrer det indendørs er naturligvis en skærpende omstændighed, siger vagtchefen hos Fyns Politi, Jesper Pedersen.

Under middagen, hvor der var rigeligt med våde vare, jokede nogen af jægerne med, om de ikke skulle tage og skyde hesten på maleriet. Den 42-årige tog tilsyneladende spøgen alvorligt.

Han forlod festen og vendte et øjeblik senere tilbage med en jordemortaske.

- Så stiller han sig op og råber ud i lokalet: Skal jeg skyde hesten? Selskabet griner, og råber ja. Det gentager sig nogle gange, og så tager han et oversavet jagtgevær op ad tasken, lader det med to haglpatroner og skyder hesten to gange, fortæller Jesper Pedersen.

Skuddene ødelægger både vægmaleriet og den gode stemning og udløser et større skænderi, som får den 42-årige til at forlade festen.

Den sigtede har ifølge politiet erkendt de faktiske omstændigheder, men han har forklaret, at han troede, at han havde ladt våbnet med løse skud.

Facebook
Twitter