Nem-ID og E-boks på skoleskemaet

I denne uge står der digital sikkerhed på skoleskemaet, når mere end 21.000 elever fra 642 skoler i hele landet deltager i den såkaldte Pengeuge.

Nem-ID er en af de ting, som folkeskole-elever skal lære mere om i denne uge. (Foto: Jonas Vandall Ørtvig © Scanpix)

Når den nye hipsterkasket med flad skygge skal købes i internet-butikken, eller Nem-ID'en skal op af lommen for at tjekke, hvad der står på hævekortet, så er det en god idé, at man kender de grundlæggende regler for sikkerhed på internettet.

Det mener de hos Finansrådet, bankernes brancheorganisation, og derfor arrangerer man den såkaldte Pengeuge fra i dag.

Her kommer bankrådgivere ud på 642 skoler for at undervise flere end 21.000 elever i digital sikkerhed. Det siger vicedirektør for Finansrådet, Louise Mogensen.

- Vi synes, det er meget vigtigt, at de unge allerede i en tidlig alder får grundlagt nogle gode regler for korrekt adfærd, hvis man handler på nettet. Og hvordan man opfører sig sikkert i forhold til Nem-ID.

Eleverne skal blandt andet lære, hvordan de beskytter deres oplysninger mod hackere, hvilke logoer man skal kigge efter, når man handler på nettet, og ikke mindst grundregler for hvad man må gøre på internettet, og hvad man absolut ikke bør gøre.

- For eksempel hvis man har et Nem-ID, så skal man ikke tage et billede af det og så sende det til nogen, som så kan misbruge det, siger Louise Mogensen.

Det er tredje år i træk, at der bliver afholdt en Pengeuge på landets skoler.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk