Nemt at klikke sig til ulovlige våben

Flere hjemmesider sælger ulovlige våben i Danmark. Det skal der sættes en stoppes for, siger Justitsministeren.

(Arkivfoto)

Har du brug for at tilføre nogen ekstrem smerte, til at gøre nogen midlertidigt blind eller til at sende 1.200 volt gennem din værste fjende?

På danske hjemmesider er udstyr til voldshandlinger blot et klik væk. Og tilsyneladende er der ingen kontrol med, hvad der sælges af ulovlige våben; så længe det bare gøres over nettet. Det skriver Nyhedsbureauet Newpaq.

En søgning på nettet giver hurtigt adskillige dansksprogede hjemmesider, der sælger våben, man absolut ikke må sælge i Danmark. Når hjemmesiden er på dansk med danske priser, så gælder dansk lov.

- Det er hamrende ulovligt, det de står for, og vi vil efterforske sagen, fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Flemming Steen Munch, til Newspaq.

Helt uacceptabelt

Hjemmesiden www.skudsikkerveste.dk bugner af strømpistoler, tåregas, peberspray og andre ulovlige sager i alle mulige udgaver. Også den store grænsekioskkæde, Calle Grenz-shop, sælger pebersprays via deres hjemmeside. Og godt nok skal man selv afhente de ulovlige artikler ved grænsen, men salget er nu fortsat ulovligt, når man via en dansk hjemmeside henvender sig til danskere med salg af effekter, der netop er ulovlige i Danmark.

- Det er en helt uacceptabel situation, hvis man kan få våben på den måde. Det er også en sag som politiet prioriterer højt og de griber ind med det samme, når de kan se det på nettet, siger Brian Mikkelsen (K).