For nemt at skaffe doping

Flere og flere bruger doping. Det har nemlig aldrig været nemmere at skaffe det via Internettet, og derfor bliver det ikke nemt at få forbruget af doping ned, uanset at sportsfolk som Bjarne Riis ønsker et opgør med den kunstige kemiske vej til sejr.

Det er for nemt at skaffe sig adgang til doping. Mange af stofferne anskaffes via internettet af ganske almindelige motionister. (© DR Sporten)

Over 100.000 doser af doping i breve og pakker blev beslaglagt i Københavns Lufthavn i Kastrup sidste år. Det er en markant stigning fra året før, siger toldkontrollen ifølge MetroXpress.

Danskerne bestiller simpelthen doping på Internettet, hvor der ikke skal meget snilde til for at finde varerne: sprøjter og ampuller med stereoider, epo og væksthormoner.

Afsendelsen sker via lande med mere lempelige regler end andre, og der er nu cirka 31 millioner dopingmisbrugere verden over, siger en ny rapport.

Der skal skrappere straffe til, siger direktør Jens Sejr Andersen fra det idrætspolitiske institut Play The Game, som Dansk Idræt har oprettet.

Det kunne sporten selv rode med

- Hverken regering eller idrætsorganisationer har været opmærksomme nok på det store salg af ikke bare epo men også steroider. Men internationalt set har det været betragtet som et problem, sporten kunne rode med, karateristisk nok så har et flertal i Folketinget afvist det, netop fordi det er sport, og folk har sagt at vi skal da ikke til at hæve straffene, fordi folk snyder i sport, siger Jens Sejr Andersen til Radioavisen.

- Det er ikke kun sportsfolk der bruger doping. Først og fremmest er det almindelige motionister, der går til fitness og lignende. Topsporten er et meget lille marked, siger Jens Sejr Andersen.

Hans institut har været ret alenme om at sætte fokus på problemet, men nu har både Interpol og den internationale organisation mod doping besluttet sig for, at løsningen er hårdere straffe.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk