Nets er tavs om IBM-samarbejde efter Se og Hør-skandale

Kortudstederen Nets vil ikke sige noget om samarbejdet med IBM, og vil heller ikke udtale sig om, hvem der har et eventuelt erstatningsansvar.

Nets vil endnu ikke udtale sig om, hvorvidt sagen får konsekvenser for samarbejdet med IBM. (Foto: © Søren Bidstrup, Scanpix)

Nets vil vente med at tage stilling til, om Se og Hør-sagen får konsekvenser for virksomhedens samarbejde med IBM, siger Susanne Brønnum, landechef for betalingskortudstederen.

- Det vil jeg meget gerne snakke med IBM om først. Nu må vi se. Vi skal først til bunds i det her, siger hun til Børsen.

Mandag erkendte Nets, at den alvorlige anklage om, at der er sivet fortrolige oplysninger om kendte personers brug af betalingskort til journalister på Se og Hør, sandsynligvis holder stik.

Er ikke kommet til erstatningsansvar

Ifølge Susanne Brønnum er det fortsat for tidligt at sige noget om, hvordan sagen har påvirket danskernes tillid til Nets, og virksomheden vil heller ikke udtale sig om, hvem der har et eventuelt erstatningsansvar.

- Det er vi ikke kommet til endnu, siger Susanne Brønnum til avisen.

Den mistænkte it-ekspert blev få dage efter afsløringerne om ugebladets brug af ulovlige informationer hjemsendt fra sit forholdsvis nye konsulentjob hos Nordea.

10.000 kr. om måneden sort

I perioden 2008 til 2012 modtog han angiveligt op til 10.000 kroner sort om måneden fra Se og Hør for at forsyne bladet med informationer om kendtes brug af betalingskort.

Oplysningerne gav ugebladet mulighed for at bringe en lang række solohistorier.

/ritzau/