Nets øger kontrollen efter Se og Hør-skandale

En intern undersøgelse viser, at det kan være en Nets-medarbejder, der har fordret ugebladet Se og Hør med oplysninger om kendte.

Nets, der blandt andet administrerer Dankortet, afleverede i dag en redegørelse om Se og Hør-skandalen til Finanstilsynet. (© COLOURBOX)

Kreditudbyderen Nets forstærker de kontrolfunktioner, som skal sikre, at med­arbejdere, som har adgang til fortrolige data, ikke misbruger denne adgang.

Det sker, efter at en medarbejder fra kreditkort-udbyderen har solgt fortrolige informationer om kendte danskere til ugebladet Se og Hør.

- Vi er chokerede over, at der er sket et sådant misbrug af fortrolige kreditkortinformationer. Det må ikke ske. Vores undersøgelse tyder på, at det er en kriminel handling foretaget af en betroet medarbejder hos IBM, fastslår Susanne Brønnum, landechef for Nets.

- Dette misbrug har i givet fald fundet sted ved, at den pågældende medarbejder har misbrugt sin legitime adgang til kortdata i Nets' systemer til at finde oplysninger, som herefter er videregivet ulovligt til Se & Hør, oplyser Nets i en pressemeddelelse.

Skal opdage mistænkelige adfærd

Et af de kontrolsystemer, som Nets vil gennemgå, er overvågningen af logs, som skal sikre, at mistænkelig adfærd hos medarbejdere, som har adgang til fortrolige data, bliver rapporteret og undersøgt.

- Indtil denne gennemgang har fundet sted, skærper vi sikkerhedskontrollen ved, at eksterne revisorer gennemfører yderligere stikprøvekontroller af adgange og logs, forklarer Susanne Brønnum.

Tys tys-kilde arbejdede for Nets

Mistanken til Nets er opstået, efter at den tidligere journalist hos Se og Hør, Ken B. Rasmussen, i bogen "Livet, det forbandede" afslørede, at ugebladet købte oplysninger om kendte og kongeliges kreditkort af den såkaldte tys-tys-kilde, der var ansat i PBS, det nuværende Nets.

Afsløringerne i bogen har allerede haft en række konsekvenser. Der er blandt andet indgivet politianmeldelse mod Allerkoncernen, der ejer ugebladet, en intern undersøgelse er i værksat af Aller selv, og den tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup valgte i sidste uge at opsige sit job som politisk kommentator på TV2.