Nets varsler mere sikkerhed på dankortet

Når man køber dyre produkter hos netbutikkerne med sit dankort, skal man fra sommeren 2016 besvare en bekræftelses-sms før købet går igennem.

Dankortmisbruget på nettet er steget 12 procent i første halvdel af 2015 i forhold til sidste halvdel af 2014. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Fra sommeren 2016 skal man besvare en bekræftelses-sms, når man køber dyre produkter på nettet. Tiltaget, også kaldet 3-d-secure, skal øge sikkerheden på dankortet og mindske den stigende netsvindel, oplyser Nets.

- Sikkerheden på dankortet er allerede rigtig høj, men vi arbejder hele tiden på at gøre det bedre, siger Jeppe Juul Andersen, øverstansvarlig for dankortet hos Nets.

- På længere sigt vil vi implementere den løsning, som man også kender fra de internationale kort, hvor man som kunde i en internetbutik får en sms, man så skal bekræfte, hvis man køber en vare over et vist beløb. Vi regner med at være klar i sommeren 2016, siger han.

DR Nyheder har beskrevet, hvordan svindel med dankort rammer de danske netbutikker ekstra hårdt, da de både mister varen og pengebeløbet, hvis det er et stjålet dankort, der er brugt ved betalingen.

Når man indfører 3-d-secure, vil denne type af dankortmisbrug være næsten umulig at udføre for svindleren, da man skal svare på en bekræftelses-sms, inden købet bliver accepteret. Dermed er det ikke nok kun at have dankortoplysningerne, man skal også bruge telefonnummeret knyttet til kortet.