Ni af ti uledsagede flygtningebørn er drenge

Af de 1.700 uledsagede børn, der kom til landet i 2015 var kun 179 piger.

Næsten alle de flygtningebørn, der kommer til Danmark uden deres forældre, er drenge, skriver Kristeligt Dagblad.

I 2015 ankom et rekordstort antal uledsagede flygtningebørn, og ifølge Udlændingestyrelsen var der kun 179 piger blandt de 1.700 uledsagede flygtningebørn, som kom til landet de første 11 måneder af 2015.

I Sverige er tendensen den samme. Pigerne udgør kun otte procent af de godt 35.000 uledsagede børn, som Sverige modtog sidste år, viser tal fra det svenske Migrationsverket.

I Danmark kommer to tredjedele af de uledsagede børn fra Syrien og Afghanistan, mens de i Sverige er rejst fra Afghanistan.

Ifølge generalsekretær Steen M. Andersen fra FN's børneorganisation, Unicef, hænger de mange drengeflygtninge sammen med, at piger af kulturelle årsager ikke bliver sendt alene på flugt, og at drengene risikerer at blive hvervet af militser og hære i blandt andet Syrien og Afghanistan.

- Familierne ville være rædselsslagne for at sende en pige alene af sted med en mandlig menneskesmugler af frygt for, hvad der kunne ske, lyder det fra Liza Schuster, der er sociolog og migrationsforsker ved City University i London.

/ritzau/