Ni års fængsel til hollænder: Smuglede 300 kilo hash ind i Danmark

300 kilo hash og 11 kilo kokain. Så mange stoffer var fire mænd i gang med at tømme en lastbil for, da politiet overraskede dem.

Fire mænd var i december i færd med at tømme en lastbil for stoffer, da politiet overraskede dem. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Scanpix)

Politiet overraskede i december sidste år fire mænd, som var i færd med at tømme en lastbil fyldt med narko.

Lastbilen, som politiet fandt ved Solbjerg syd for Aarhus, indeholdt cirka 300 kilo hash og 11 kilo kokain.

Knap et år senere er der fredag blevet afsagt dom i sagen ved Retten i Aarhus, oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Det er dog kun lykkes anklagemyndigheden at overbevise retten om, at én af mændene skulle dømmes efter anklageskriftet.

En hollandsk chauffør er blevet idømt ni års fængsel. Desuden idømmes han udvisning. Han blev dømt for at have været i besiddelse af narkoen med henblik på et videresalg.

To danskere dømt

En 28-årig dansk mand idømmes fængsel i to år og tre måneder, mens en tredje fik et år og ni måneders fængsel.

De er alene blevet dømt for at have modtaget 200 kilo hash fra lastbilen. Retten kunne ikke med sikkerhed afvise, at kokainen og de resterende 100 kilo hash skulle have været afleveret til nogle andre.

Den fjerde mand er blevet helt frifundet, oplyser anklagemyndigheden. Det skyldes, at retten ikke fandt det bevist, at han deltog i modtagelsen af narkoen.

Advokat Mette Grith Stage har været forsvarer for hollænderen. Hun fortæller, at han overvejer, om han vil anke dommen på ni års fængsel.

De to andre har valgt at modtage dommen.

/ritzau/