Niklas har første dag på politiskolen: Samfundet har taget en foruroligende drejning

750 er optaget på uddannelsen til at blive politibetjent i år - og det er rekord.

Leder for politiskolen, Erik Johansen, er glad for, at der nu er udsigt til at få flere betjente ud til landets politikredse. (Foto: DR Nyheder)

229 nye politiaspiranter mødte i dag op til deres første skoledag på politiskolen i Brøndby.

Og det får antallet af personer, der er blevet optaget på politiskolen i år, op på 750, hvilket er det højeste nogensinde.

Udover det er der også blevet optaget 116 personer på den nye kadetuddannelse.

Og det er enormt positivt i en tid, hvor der er et stort behov for flere politifolk rundt om i landets politikredse, mener leder af politiskolen Erik Johansen.

- Det er åbenlyst for alle, at der er stort pres på politiet i dagens Danmark. Derfor er det rigtig godt, at vi kan få nogle flere politifolk på gaderne, siger han.

Aspiranter har sommerfugle i maven

En af de nye politiaspiranter er Niklas Johannsen. Han har glædet sig til at kunne tage det første skridt mod at blive uddannet til politibetjent.

- Jeg har sommerfugle i maven og er spændt på at lære folk at kende. Det er fedt, at vi er så mange. Det betyder, at der kommer flere betjente på gaden, og det er helt essentielt. Jeg glæder mig til at være med til at være en del af noget større og gøre en forskel, siger han og fortsætter:

- Men der er ikke nogen tvivl om, at der er sket en foruroligende drejning i samfundet, og det bliver mere og mere hårdt at være betjent.

En anden af de 229 håbefulde politiaspiranter er Emma Søgaard. Hun glæder sig meget til at komme i gang med sin nye hverdag og lære sine kommende kollegaer at kende.

- Jeg skal rustes godt på og få en masse ressourcer, så jeg bliver en god betjent og kan lære fra mig, siger hun.

Niklas Johannsen (th) er netop begyndt på politiskolen i Brøndby. (Foto: DR Nyheder)

Ifølge leder Erik Johansen er det en blandet og udfordrende virkelighed, der kommer til at møde de nye politiaspiranter, når de om to år er færdiguddannet. Og det er også en af de ting, der fokuseres på under uddannelsen.

- Det er en kompleks virkelighed, de kommer ud til. Det spænder fra det bløde og borgernære arbejde og til bandekonflikten i Københavns gader og trusselsbilledet mod Danmark. Nu handler det om at yde vores bedste som skole, så vi kan få uddannet de her mange nye folk, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk