Nikolaj fra P3 løb maraton på lige under fire timer: Fuldstændig smadret og vanvittig stolt

Mens løbsrekorden blev slået hos begge køn, kæmpede DR's reporter for at krydse målstregen.

Nikolaj Tangaard Thorngaard med nummer 5574 kom i mål knap to timer efter løbets vinder, kenyanske Jackson Kibet Limo, der satte rekord. (© Copenhagen Marathon)

Selvom det var første gang, DR's journalist Nikolaj Tangaa Thorngaard løb maraton, bar benene ham hele vejen på den 42,195 kilometer lange rute gennem Københavns bydele.

Mens han rapporterede i radioen fra løbet, lykkedes det ham at komme i mål på tre timer, 58 minutter og 56 sekunder.

- Jeg er fuldstændig smadret, men også vanvittig stolt. Jeg klarede det på under fire timer, og det er jeg så godt tilfreds med, lød det fra den trætte reporter.

Selvom han måtte stoppe op undervejs og få pusten igen i den kvælende varme, beskriver han det som en fantastisk følelse at deltage i sit første maraton.

- På de sidste 500 meter havde jeg kuldegysninger hele vejen. Jeg løb forbi et kor, der sang, og et rockband, der spillede. Og så var der alle tilskuerne, der gav en fantastisk opbakning.

God stemning ved 16 kilometer

Nikolaj Tangaa Thorngaard var ved godt mod, da han havde løbet omkring 16 kilometer og var nået til Sønder Boulevard på Vesterbro, kunne P3's lyttere forstå.

- Vi har nu løbet lidt over 16 kilometer, og det går udmærket. Jeg ligger stadig lige i røven af dem med ballonen, hvor der står 3:50. Her bliver jeg liggende resten af løbet. Der er sindssygt mange mennesker tilstede, stemningen er fed, og jeg regner med, det er det, der skal bære mig igennem. Det bliver forhåbentlig ved med at gå godt, lød det fra DR-journalisten.

Efter 27 kilometer var det en mere presset og forpustet Nikolaj Tangaa Thorngaard:

- Det er hårdt. Det er virkelig hårdt nu. Jeg er presset, og jeg har været nødt til at gå lidt ned i tempo for at få styr på min puls, fordi det også bare et sindssygt varmt. Der er langt igen.

Kroppen lukker ned

Op til løbet havde Nikolaj Tangaa Thorngaard sørget for at få en masse kulhydrater og vand indenbords, sådan som det anbefales.

Benene var "supergode" på de første 25 kilometer. Men så lukker kroppen ned.

- Det føles bare, som om du løber tør for energi. Man bliver træt, tung og forpustet af ingenting. Det vender op og ned på kroppen, sådan at det også er superhårdt at løbe langsomt, fortæller han.

Udover at sørge for at komme i mål, skulle Nikolaj Tangaard Thorngaard sørge for at holde radiolytterne opdateret undervejs. Men var faktisk en hjælp, siger han.

- Det flyttede fokus hen et andet sted, så jeg for en stund kunne glemme, hvor hårdt det var. Jeg synes faktisk, det var ret dejligt.

Tager en maraton-pause

Tilbage i september deltog Nikolaj Tangaa Thorngaard i Sparta-løbet Copenhagen Half Marathon - den halve løbsdistance gennem Københavns og Frederiksberg Kommuner.

Og selvom stemningen er noget nær eufori efter at have krydset målstregen i dag, er han ikke sikker på, at han har lyst til at vove sig ud på ud på de 42,2 kilometer igen lige foreløbig.

- Den er en stor oplevelse, men også det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet. Hvis jeg skal gøre det igen, så skal jeg være i bedre form. Men det kan nå at ændre sig.

Årets Telenor Copenhagen Marathon var det 40. af slagsen i Københavns gader. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Han er ikke tvivl om, at han vil anbefale andre mennesker at løbe et maraton.

- Alene følelsen at være i samme båd som 13.000 andre mennesker er helt ubeskrivelig.

Mange rekorder blev slået

Der blev slået adskillige rekorder ved Copenhagen Marathon 2019.

Årets maraton nåede for det første deltagerrekord med mere end 13.000 tilmeldte, og der blev også sat løbsrekord, da vinderen af maratonet, Jackson Kibet Limo fra Kenya, kom i mål efter 2 timer, 9 minutter og 54 sekunder med to andre løbere lige i hælene.

. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Den hidtidige løbsrekord for det københavnske løb lød på to timer, 12 minutter og 10 sekunder.

Etalemahu Zeleke Habtewold fra Ethiopien slog den kvindelige rekord med omkring halvandet minut. Hun løb distancen på to timer, 29 minutter og 29 sekunder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk