Nikolaj står klar i startboksen: 'Hvis du havde spurgt mig for et år siden, skulle jeg ikke løbe maraton'

De næste timer vil Nikolaj Tangaa Thorngaard rapportere direkte fra sin tur rundt i Københavns gader.

Nikolaj Tangaa Thorngaard håber på at løbe de 42,195 kilometer på 3 timer og 50 minutter.

Hvis du for et år siden havde spurgt DR's journalist Nikolaj Tangaa Thorngaard, om han kunne løbe et maraton, havde svaret formentlig været nej.

I dag står han alligevel klar til den lange maratondistance i startboksen på Islands Brygge og venter på, at han kan starte sit løb gennem de københavnske gader sammen med tusindvis af andre forventningsfulde løbere, der har tilmeldt sig Copenhagen Marathon.

Og de næste - forhåbentlig 3 timer og 50 minutter - vil Nikolaj Tangaa Thorngaard rapportere hos P3 Nyhederne fra sin 42,195 kilometer lange rute.

- Der er virkelig godt stemning allerede. Folk står og varmer op til løbet. De er klar. Jeg har sovet godt, spist godt, og jeg har forsøgt at slappe af i løbet af ugen, men jeg er rimelig nervøs, siger Nikolaj Tangaa Thorngaard.

Nervøsiteten bliver heller ikke mindre af, at han skal passe sit arbejde som journalist, mens han løber.

Første langdistance

Det er første gang, Nikolaj Tangaa Thorngaard løber så mange kilometer på så få timer, og det er også første gang, at han har meldt sig til et maraton.

- Jeg har altid hadet at løbe, men så trænede jeg op til halvmaraton og blev bidt af det med at løbe. Før det troede jeg aldrig, jeg kunne finde på at gøre sådan noget, fortæller han.

Hvorfor melder man sig til et maraton?

- Det ved jeg ærlig talt ikke. Jeg tror, det handler om, at kunne sige, man har gjort det.

Hvad er din løbetaktik?

- Nu har jeg sat mig det mål, at jeg skal løbe på 3 timer og 50 minutter, så jeg regner med at lægge mig lige i røven af ham, der løber med den tid uden at slippe ham af syne. Det bliver bare sindssygt varmt, og jeg har det ikke godt i varme, så det kan blive svært, siger Nikolaj Tangaa Thorngaard og tilføjer:

- Så længe jeg kommer under 4 timer og løber hele vejen er jeg glad.

Mere end 13.000 tilmeldte

Copenhagen Marathon har i år sat deltagerrekord. Flere end 13.000 har tilmeldt sig løbebegivenheden for at prøve kræfter med lange distancer og sætte nye personlige rekorder.

Hidtil har deltagerrekorden været 12.644 tilmeldte løbere i 2010.

De mange tusind løbere skal mellem 9.30 og 16.00 løbe gennem samtlige bydele, og det kan derfor blive svært for bilerne at komme rundt i den centrale del af København.

Rutevejene bliver lukket halvanden til to timer, inden de første løbere kommer frem, og åbner igen, så snart den sidste løber er forbi.

Arrangørerne bag Copenhagen Marathon oplyser dog, at der er tre sluser til biltrafik i henholdsvis Sølvgade, Nørre Farimagsgade og på Langebro.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk