Ninas Adele-portræt er klar til udstilling

Nina Skov Jensen fra 'De skjulte talenter' får udstillet flere af sine tegninger og skal arbejde sammen med kendt portrætkunstner.

En kopi af Nina Skov Jensens portræt af den engelske sanger Adele bliver nu udstillet i Boxen i Herning, hvor hun fik signeret det under en koncert. (Foto: © Morten Stæhr Pedersen, Type 2)

Lige efter tv-kameraet blev slukket i atelieret med den storslåede udsigt over Københavns tage, fik Nina Skov Jensen et tilbud, der kom helt og aldeles bag på hende.

Kunne det virkelig passe, at en af landets førende portrætkunstnere Mikael Melbye ville arbejde sammen med hende?

Ninas svar kom dog prompte og lige fra hjertet:

- Ja, tak det vil jeg elske. Tusind tak.

16-årige Nina Skov Jensens besøg hos Mikael Melbye var i forbindelse med dokumentarserien ’De skjulte talenter’, og det er første gang, hun har vist sine tegninger til en professionel.

Skal lære af professionel portrætmaler

Hendes portrætter er ikke tidligere blevet vurderet af en ekspert, og indtil videre er det kun familien og Ninas følgere på Instagram, der har haft glæde af dem.

Nu skal flere af dem udstilles, og den 16-årige pige skal lære af den professionelle portrætmaler.

For tegningerne har gjort indtryk på kunstneren, der selv har malet portrætter i næsten 50 år og blandt andet portrætteret dronning Margrethe, prins Henrik og prins Joachim.

Mikael Melbye har blandt andet malet et portræt af prins Joachim. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Scanpix)

Sideløbende med arbejdet ved staffeliet har han i mange år været operasanger på Det Kongelige Teater og skabt sig en stor international karriere med sit sangtalent.

I dag har han helliget sig maleriet og er kendt for sine portrætter af erhvervsledere, kunstnere og kongefamilien.

Den garvede og velansete portrætmalers begejstring for 16-årige Ninas tegninger er helt uden forbehold:

- Det er utroligt at se så ungt et menneske, der har et så udpræget talent for det her. Jeg fik helt tårer i øjnene, det er utroligt, det hun kan, lød Melbyes umiddelbare reaktion på Ninas tegninger.

- Jeg blev jo helt misundelig, da jeg så hendes tegninger. Sådan tegnede jeg ikke, da jeg var 16 år. Jeg synes det er fantastisk. Jeg elsker at se klart talent.

Har tegnet og mødt verdensstjerner

Nina har lært sig selv at tegne og har aldrig modtaget undervisning. Hendes autisme gør, at hun har en fantastisk sans og blik for de mindste detaljer i et billede.

Samtidig har hun gennemgået en rivende udvikling i løbet af de fire år, der nu er gået, siden hun første gang greb blyanten og begyndte at lære sig selv at tegne.

Nina bliver altid fotograferet sammen med den kendte, når vedkommende signerer tegningen, hvis det er muligt. Her er hun sammen med Henry Cavill, som blandt andet har spillet Superman. (Foto: © PRIVATFOTO)

Hun har indtil nu tegnet efter fotografier af store internationale musik- og filmstjerner.

Og mange af 'modellerne' har hun opsøgt for at få dem til at signere portrætterne.

Det gælder blandt andre fyrene fra popgruppen One Direction, som hun har mødt flere gange, men også sangerinden Adele og flere Hollywood-stjerner har set og signeret Ninas tegninger.

Harry Styles fra boybandet One Direction i to forskellige udgaver.

Det hele afhænger af nysgerrigheden

Portrætmaleren Mikael Melbye vil nu lære det 16-årige talent at arbejde med oliefarver. Og så vil han forsøge at 'tvinge' hende til at prøve at bruge levende motiver, for at hun på den måde udvikler nye sider af sit kunstneriske talent.

Et talent, han mener, kan føre hende vidt.

- Det hele afhænger af nysgerrigheden til at udforske andre motiver og farver. Men når man kan tegne, som Nina kan allerede som 16 årig, så er der ingen grænser for, hvor langt hun kan drive det, vurderer Melbye.

Nina går i 1.g, og hun er endnu ikke helt afklaret med, om hun vil forfølge kunstnerdrømmene og satse på at leve af det. Men hun er dog sikker på, at hun vil blive ved med at tegne:

- Det er blevet en del af, hvem jeg er. Og mine tegninger kan måske være med til at åbne døre.

Klar til udstilling

I dokumentarserien ”De skjulte talenter” følger man også Nina og hendes mor Anne på en tur til Herning, hvor det lykkedes at få sangerinden Adele til at signere et portræt.

På scenen foran 15.000 begejstrede koncertgæster.

Den tegning er nu blevet gjort helt færdig, og en kopi bliver nu permanent udstillet i Boxen i Herning.

En kopi af Adele-tegningen skal nu udstilles i Herning. (Foto: © PRIVATFOTO)

Også andre har fået øje på Ninas tegnetalenter. Et galleri har netop henvendt sig til familien, fordi de gerne udstille nogle af Ninas portrætter.

De fleste af tegninger ligger i dag i en æske hjemme på værelset i Allerød. Enkelte har hun doneret til velgørenhed via auktioner på nettet.

Tegningerne har på mange måder ændret meget i den 16-årige piges liv - og en karriere som kunstner er først lige begyndt.