Nøgen komiker: Vi skal ikke mistænkeliggøre alle mænd

På Facebook har et billede af komikeren Torben Chris, der er i bad med sin datter, sat gang i debatten - er vi blevet for nøgenforskrækkede?

På Facebook har komikeren Torben Chris delt et billede af sig selv i bad med sin datter, mens han giver det, han kalder "danskernes nøgenforskrækkelse" en opsang. (Foto: Torben Chris © Torben Chris)

"Børn og voksne må gerne være nøgne sammen. Hvis vi ikke kunne tåle at se hinanden nøgne, så ville vi føde/blive født med tøj på (...). Nøgenhed med dit barn er ikke ulækkert, men naturligt."

Sådan lyder en mindre opsang, som komikeren Torben Chris i dag har delt på Facebook.

https://www.facebook.com/torbenchris.komiker/posts/921975541211675

Efter at have optrådt med sit one man show "Jydelogik", hvor han netop joker med nøgenforskrækkelse, har Torben Chris modtaget flere henvendelser fra mænd, der føler sig mistænkeliggjort, fordi de for eksempel har badet med deres små døtre, eller fordi de har delt billeder af deres børn på de sociale medier.

- Pædofili er selvfølgelig ulækkert, men vi skal ikke mistænkeliggøre alle mænd, der har med børn at gøre, om det så er mandlige pædagoger i vuggestuen eller fædre, der bader med deres børn, uddyber Torben Chris.

Det naturlige er blevet upassende

I skrivende stund har Torben Chris' Facebook-opdatering modtaget over 6.000 likes, og flere hundrede mennesker har delt det.

Torben Chris håber da også, at hans opsang kan sætte gang i debatten om det, han kalder en "nøgenforskrækkelse, der er opstået inden for de sidste 10-15 år."

- Jeg optræder også af og til med mine shows for unge på landets gymnasier, og her oplever jeg en generation af unge, der synes, det er upassende, at fædre går i bad med deres små børn. Men det er fordi, de er opdraget til at synes det, siger Torben Chris.

- Hvis min kone havde lagt det samme billede på Facebook, havde det ikke fået samme opmærksomhed. Noget, som egentlig er helt naturligt, er blevet upassende.

Facebook
Twitter