Nørrebro-anholdte nægtet advokat

Nogle af de anholdte efter lørdagens uroligheder på Nørrebro fik nej til at kontakte en advokat, mens de var i Københavns Politis varetægt. Det kom frem i dag i Københavns Dommervagt, hvor 20 udlændinge fik forlænget deres frihedsberøvelse med henblik på at blive udvist.

Dommer kalder det dybt beklageligt, at nogle at de anholdte efter urolighederne ikke fik lov til at kontakte en advokat. (Foto: Lars Helsinghof © Scanpix)

Nogle af de anholdte efter lørdagens uroligheder på Nørrebro fik nej til at kontakte en advokat, mens de var i Københavns Politis varetægt.

Det kom frem tirsdag i Københavns Dommervagt, hvor 20 udlændinge fik forlænget deres frihedsberøvelse med henblik på at blive udvist.

De syv finner, syv hollændere, to briter, en amerikaner, en irer, en ukrainer og en russer blev fængslet i forbindelse med urolighederne - fordi de enten havde indrejseforbud eller var blevet afvist som indrejsende i Danmark.

Dybt beklageligt

Deres forsvarer oplyste, at de under deres anholdelse havde bedt politiet om at få kontakt til advokat Hanne Reumert, men at det var blevet dem nægtet.

Dommer Lisbeth Christensen indskærpede over for politiets anklager, at der ikke forelå en grund til at tilsidesætte reglen om at få lov til at ringe til en advokat. Det var dybt beklageligt, sagde dommeren.

Genkendt på tøjet

En 20-årig finne blev fremstillet for dommeren for at have kastet noget mod politiet, som mener at have genkendt ham på tøjet ud fra et foto i Ekstra Bladet. Fotoet viser en maskeret mand. Men den 20-årige nægtede.

- Det kunne godt være dig, sagde dommeren, men nøjedes med at fængsle manden efter udlændingeloven, da ingen på stedet for urolighederne havde set, hvad han foretog sig. Også finnen har et indrejseforbud og blev fængslet i 14 dage.