Nørrebro-bandeleder bliver løsladt

Østre Landsret har bestemt, at bandelederen fra Nørrebrobanden Loyal to Familia i København skal løslades.

Det var i oktober, at den 30-årige bandeleder blev idømt tre måneders fængsel for trusler mod en betjent. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Bandelederen fra Nørrebro, Shuaib Khan, bliver løsladt fra fængslet.

Det oplyser hans advokat, Michael Juul Eriksen.

- Det er den rigtige afgørelse, så jeg er tilfreds. Jeg har i landsretten slået på, at varetægtsfængsling ikke må stå i misforhold med den straf, han blev idømt i byretten, siger han.

Manden blev i oktober idømt tre måneders fængsel for trusler mod en betjent. Samtidig idømte Københavns Byret ham en betinget udvisning.

Loyal to Familia-lederen har siddet varetægtsfængslet siden starten af august.

Bandelederen har selv anket byrettens dommen til frifindelse, mens Anklagemyndigheden ankede dommen for at få manden idømt en ubetinget udvisning, så kan kan udvises af landet.

Ankesagen skal for Østre Landsret den 7. og 8. februar næste år.

Særligt spørgsmålet om, hvorvidt bandelederen, der er pakistansk statsborger, kan udvises af Danmark, har fået stor opmærksomhed.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har blandt andet varslet en opstramning af udvisningsreglerne, efter at dommen faldt i Københavns Byret.

- Jeg skal ikke stå her og sige, hvordan dommerne skal dømme. Det må de selv afgøre. Vi vil gøre alt for at få strammet praksis så hårdt som muligt, og ingen er i tvivl om, hvor jeg står i den her sag, sagde justitsministeren.

Siden bandelederen i foråret blev løsladt efter en anden fængselsstraf, tiltog bandekonflikten i København.

Her kæmper især to grupperinger, og det har ført en lang række skudepisoder med sig i Hovedstaden, hvor også uskyldige er blevet ramt.