Noma-direktør: Glad og stolt over to genvundne michelinstjerner

Direktør er glad for, at Noma har fået to michelinstjerner - og kunne godt tænke sig en tredje.

Noma fik to stjerner i forbindelse med, at den nordiske Michelin Guide blev præsenteret i Aarhus. (Foto: © Mikkel Berg Pedersen, Scanpix)

Noma har mandag aften modtaget to stjerner i Michelinguiden for de nordiske lande. Dermed er restauranten tilbage i det gode selskab, efter at den mistede sine to stjerner, da den i 2017 lukkede midlertidigt ned.

Derfor er der også tilfredshed at spore hos Peter Kreiner, direktør i Noma, efter mandagens uddeling af stjerner, som foregik i Aarhus.

- Vi har bygget en ny restaurant, så det er rigtigt dejligt at være tilbage med to stjerner. Vi er glade og stolte over det.

- Det betyder, at der er andre end os selv, der synes, at det er godt, det vi laver. Det er professionelle folk, som bedømmer os. Og det betyder rigtig, rigtig meget, at de kommer og vurderer os på den her måde, siger Peter Kreiner.

I 2018 genåbnede Noma for dørene med et nyt koncept, nye lokaler og en ny beliggenhed - dog stadig i København.

Og her har restauranten altså genfundet sit høje niveau og dermed gjort sig fortjent til igen at have to michelinstjerner.

Kunne godt tænke sig tre stjerner

Før uddelingen blev der spekuleret i, om Noma kunne få hele tre stjerner. Men direktøren er ikke skuffet over, at det ikke blev til tre.

- Jeg kunne godt tænke mig at få tre. Men jeg er også rigtig glad for de to. Det er en stor anerkendelse at få to stjerner, siger Peter Kreiner.

Køkkenchef i Noma René Redzepi kunne ikke selv deltage i stjerneuddelingen. Han er nemlig på ferie i Mexico.

Ifølge Peter Kreiner fulgte Redzepi, som også er medejer af Noma, med på et stream, så han er altså godt klar over, at han nu igen kan kalde sig køkkenchef på en restaurant med to michelinstjerner.

Det handler om at have glade gæster

Selv om det er "dejligt" med anerkendelse i form af michelinstjerner, er det imidlertid ikke jagten på den tredje, som Noma nu fokuserer på. Det understreger Peter Kreiner.

- Jeg tror ikke på, at man kan sigte efter det. Det handler om at have glade gæster, og kaster det stjerner af sig, er det rigtigt dejligt, siger han.

To stjerner betyder ifølge Michelin, at restauranten er en omvej værd. En stjerne betyder, at det er en rigtig god restaurant i sin kategori.

I alt 28 restauranter i Danmark inklusive Færøerne får tilsammen 35 michelinstjerner i guiden. Det er en fremgang på to spisesteder og fire stjerner i forhold til den seneste udgave.

/ritzau/