Noma mister begge sine Michelin-stjerner

Den københavnske restaurant med René Redzepi i spidsen er ude af Michelin-guiden.

Noma har mistet begge sin Michelin-stjerner, formentlig da resturanten lukker midlertidigt ned i en periode i år. (Foto: © Yuya Shino, Scanpix)

Den danske restaurant Noma, som flere gange er blevet kåret til verdens bedste, kommer ikke til at figurere med én eller flere stjerner i den prestigefyldte Michelin-guide det kommende år.

Det fremgår af Michelins hjemmeside, der er blevet opdateret efter tildelingen i Stockholm for kort tid siden.

Det har været ventet, at de ville miste begge sine stjerner, da de lukker midlertidigt i år.

Noma figurerer som den femtebedste restaurant i verden. Det blev de kåret til ved 'The World's 50 best restaurants' i juni.

De er tidligere blevet kåret som verdens bedste restaurant flere gange. De har været i Michelin-guiden uafbrudt siden 2005.

Eksperter: Derfor mister Noma sine stjerner

Nomas udelukkelse fra det fine Michelin-selskab kommer dog ikke som nogen overraskelse, vurderer Jesper Uhrup Jensen, chefredaktør på magasinet Gastro.

- Det er meget udramatisk, og det er en teknikailtet. Du kan ikke bevare dine stjerner, når du lukker. Jeg tror, de tager det meget roligt og vidste, det ville komme, siger han.

Allerede inden det kom frem, at verdens tidligere bedste restaurant, Noma, ville miste sine to stjerner, lød vurderingen da også fra flere eksperter, at det ville ske, ifølge tv2.dk.

For allerede på lørdag lukker Noma i de nuværende lokaler og genåbner med et lidt nyt koncept senere på Refhaleøen, også i København.

- Personligt tror jeg ikke, at de får lov til at beholde dem, da Guide Michelin ikke vil risikere, at de sender folk til en lukket restaurant, sagde Svend Rasmussen, madekspert på TV 2.

Han blev bakket op af den nærmest legendariske Helle Brønnum Carlsen, der er madanmelder ved Weekendavisen:

- Jeg tror, de får en pauseknap. Det vil sige, at de mister deres stjerner, mens de flytter. Når de er færdige, kommer inspektørerne igen for at tjekke, om de holder den samme standard som før. Så får de stjernerne igen, sagde hun til tv2.dk inden uddelingen.