Nora har skaffet 22.000 kroner til sit studie på nettet

Nora ville studere i USA, men havde ingen penge. Nu har hun skaffet 22000 via crowdfunding

Crowdfunding til uddannelse er ikke udbredt, og også derfor har det krævet en ekstra indsats at få folk til at støtte hendes drømmeuddannelse. Billedet er fra Nora Ahmed-Kamals crowfunding-side. (© www.indiegogo.com)

Musikere, forfattere og computerspilsudviklere får finansieret deres udgivelser via crowdfunding på nettet, og nu har ideen bredt sig til studerende i pengenød.

Nora Ahmed-Kamal begynder i dag på sit drømmestudie, nemlig psykologistudiet på Naropa University i Colorado, USA. Hun ved endnu ikke, om hun kan få sin SU med derover, derfor har hun selv finansieret sit første semester via crowdfunding, som er en form for indsamling på internettet.

På en måned har 103 personer fra 25 lande valgte at smide penge i bøssen.

- Jeg har optjent 4230 dollars, som svarer til cirka 22.000 danske kroner, siger Nora Ahmed-Kamal til DR Nyheder.

Sælger sig selv og drømmen på facebook

Men det har ikke været uden indsats fra Nora Ahmed-Kamal selv, hun har oprettet både tekst og video til siden på nettet, hvor hun fortæller om sig selv og sin drømmeuddannelse. Derudover har hun kontaktet mulige bidragydere direkte.

- Det har været en travl periode. Jeg har taget meget kontakt til folk per mail, skrevet og lagt billeder på facebook, siger Nora Ahmed-Kamal.

Crowdfunding til uddannelse er ikke udbredt, og også derfor har det krævet en ekstra indsats at få folk til at støtte hendes drømmeuddannelse, hvilket har været helt afgørende for Nora Ahmed-Kamal.

Prøv selv

- Ellers ville jeg slet ikke have nogen penge, siger hun. Og det er ikke sidste gang, hun bruger crowdfunding til at finansiere sine drømme.

- Jeg har faktisk allerede fået ti henvendelser fra folk, som ikke nåede at donere.

Du kan selv besøge Nora Ahmed-Kamals crowdfunding-side på www.indiegogo.com.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter