Nordjylland står til skærpede indrejseregler fra Tyskland: Mister 70 procent af turisterne

Det kan blive hårdt for kystbyerne i Region Nordjylland, hvis ikke de får besøg af deres tyske gæster.

Feriehusudlejerne har ellers haft en god sæson, men nu ser den ud til at få en kedelig afslutning. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Region Nordjylland kan formentlig se frem til skærpede indrejseregler fra Tyskland, når der på næste onsdag kommer nye rejsevejledninger.

De seneste tal viser, at regionen ligger på 58 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Dermed har de passeret grænsen på 50, som er de tyske regler for, hvor mange smittede der må være, før der kommer skærpede indrejseregler.

Hvis disse tal fortsætter, når tallene igen bliver målt op på onsdag, vil tyske rejsende i Region Nordjylland fra på onsdag skulle 14 dage i karantæne, når de vender tilbage til Tyskland.

Det vil få stor betydning for feriehusudlejningen og lokalsamfundet i Nordjyllland, mener Jan Brusgaard, der er indehaver af Feriepartner Thy.

De tyske gæster plejer nemlig at udgøre omkring 70 procent af ferishusudlejerne i Nordjylland på denne tid af året. I år fylder de endnu mere - i omegnen af 80-90 procent. Derfor vil det være et stort tab for feriehusudlejerne, hvis der kommer skærpede indrejseregler.

- Det vil give en masse skuffede gæster, der havde glædet sig til at komme på efterårsferie, og en masse arbejde til os, og så vil det give en masse tabt omsætning i lokalsamfundet, siger Jan Brusgaard.

- Når der ikke er nogen gæster i sommerhusene, er der heller ikke nogen hos købmanden, bageren eller hos den lokale iskiosk, siger han.

Samme problem ser den administrerende direktør i Sol og Strand, Per Dam.

- I kystturismen er det feriehusene, der er motoren i forhold til at skabe omsætning. To tredjedele af den omsætning, der kommer, lander lokalt i den lokale brugs og den lokale slagter, og hvis vi så mangler turister, så er det noget, der vil ramme hårdt rundt i alle kystbyer, siger han.

Tomme sæder på caféerne

Et af de steder i lokalsamfundet, som vil blive ramt, er Vesterhavscaféen i Thisted.

Her ser ejer Per Møller Nielsen triste udsigter, hvis restriktionerne rammer Region Nordjylland.

- Det kan betyde, at vi er nødt til at lukke ned i en periode. Det håber vi bestemt ikke vi skal. Så skal vi til at sende folk hjem og fyre folk, det ville være surt for alle.

- Det ville være surt for hele byen. Det er alle butikker i hele byen, der er afhængige af de tyskere, der kommer, siger han.

Facebook
Twitter