Norwegian efter flere aflysninger: Vi flyver igen efter planen

Akut mangel på piloter tvang lavprisflyselskabet til aflysninger.

- Det ser ud til, at vi kommer til at operere i henhold til ruteplanen, siger Norwegians danske informationschef. (Foto: Rune Feldt Rasmussen © Scanpix)

Norwegian har de seneste dage aflyst en række afgange fra og til Skandinavien, hvor også Danmark har været ramt.

Men nu skulle rejsende med en billet til lavprisflyselskabet kunne ånde lettet op.

Det siger Norwegians danske informationschef Daniel Kirchhoff.

- På nuværende tidspunkt har vi ingen aflysninger, og det ser ud til, at vi kommer til at operere i henhold til ruteplanen.

- Der var en enkelt aflysning tidligt i morges fra Aalborg til København. Det handlede om forkert positionering af flyet.

Danske passagerer har blandt andet været strandet i Budapest, ligesom tre ud af fire flyvninger i hver retning på ruten mellem København og Aalborg blev aflyst mandag. I stedet havde selskabet indsat busser.

Også flyvninger fra København til Oslo, Stockholm og Paris har været aflyst.

Det er en akut mangel på piloter, der har påvirket Norwegians ruteplan. Ved udsigten til en mangel på piloter i sommertrafikken har ledelsen i det norske flyselskab tilbudt Norwegians piloter dobbelt overtidsbetaling for at sælge deres fridage.

Den dobbelte overtidsbetaling ville udgøre fire gange så meget som piloternes normale løn.

Men Norwegian Pilot Union (NPU) afviste tilbuddet.

- Nogle vil måske sige ja til en vagt, selv om de er trætte. Og i dette job skal vi være på mærkerne hele tiden, siger leder i NPU Halvor Vatbar til den norske avis Dagens Næringsliv.

Norwegians danske informationschef bekræfter, at det er mangel på piloter, der er skyld i situationen.

- Vi har manglet piloter, og det er dybt beklageligt. Vi forsøger altid at planlægge så godt som muligt, og vi undersøger alle muligheder for at få ekstra piloter ind.

- Vi forstår godt, det er dybt frustrerende for passagerne, som altid er vores første prioritet, siger Daniel Kirchhoff.

Han vil ikke forholde sig til forholdene for Norwegians piloter, men henviser til flyvechef Tomas Hesthammer, der har udtalt sig til norske VG om sagen.

- Vi har et grundlæggende problem med, at der er for få piloter tilgængelige i Norwegian-systemet.

- Vi arbejder på højtryk med kortsigtede løsninger som at leje bemandede fly fra andre operatører for at betjene de ruter, vi ikke selv kan dække. Men det er meget svært i højsæsonen, siger Tomas Hesthammer til VG.

Informationschef Daniel Kirchhoff opfordrer passagerer, der har fået aflyst et fly, til at kontakte Norwegian direkte på deres hjemmeside med henblik på kompensation.